Aina Nilsen: Ordføreren i Hadsel skal ha en politisk rådgiver for en dag. Foto: Innsendt

To unge hadselværinger får bli kommunetopp for én dag

HADSEL: Kommunedirektøren og ordføreren i Hadsel søker hver sin rådgiver. Men de må være elever i videregående skole og gi bort inntekta.

Når Operasjon Dagsverk går av stabelen 29. oktober vil ordfører Aina Nilsen nemlig ansette en politisk rådgiver. Og kommunedirektør Ola Morten Teigen har søkt etter ny kommunedirektør for dagen.

Operasjon dagsverk er Norges største solidaritetsaksjon som organiseres av, med og for ungdom. Det er Elevorganisasjonen som står bak, og i år går pengene til traumebehandling i Sør-Sudan. Det skal legge til rette for dialog for å unngå konflikt, samt utdanning i form av lese- og skriveopplæring, og opplæring i et yrke.

– For meg er operasjon dagsverk mer enn bare et dags arbeid. Det handler om kunnskap, innsikt og engasjement for en mer rettferdig fremtid for alle, sier ordfører Aina Nilsen, som altså har lyst ut jobben som politisk rådgiver for dagen.

– Vi har noen spennende planer for dagen, forteller hun til Bladet Vesterålen og legger til at ikke alt er spikret ennå.

– Eleven skal gi meg råd underveis og hjelpe meg å ta kloke beslutninger som ordfører. Jeg håper også å kunne gi innsyn i hvordan det er å være ordfører i Hadsel, legger hun til.

– Hvem kan søke?

– Alle! Men den viktigste egenskapen er å gjøre seg opp ei mening og lytte til de man møter. Jeg lover en spennende dag som politisk rådgiver, sier Nilsen.

Hun har et nært forhold til OD selv:

– Jeg har på mange måter vokst opp i Elevorganisasjonen og Operasjon dagsverk. Så jeg har sett fram til å kunne bidra i år, understreker hun.

Ola Morten Teigen: Kommunedirektøren tilbyr tittelen til en ungdom for en dag. Foto: Tor Johannes Jensen

Kommunedirektør Ola Morten Teigen skal langtfra trekke seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men 29. oktober skal en elev fra videregående skole altså få låne tittelen:

– Det blir nok en overlapp der vedkommende fungerer som min rådgiver en dag, understreker han, og legger til med et smil at kommunestyret måtte tilsatt vedkommende hvis noen skulle overta jobben hans.

– Men det blir en dag der eleven skal følge meg og kan komme med konkrete råd og påvirke beslutningene som tas den dagen, forteller Teigen.