Bjørnar Moxnes (Rødt).
Bjørnar Moxnes (Rødt). Foto: Einar Aslaksen

Tok opp saka til Ramona Lind i Stortinget

Bjørnar Moxnes (Rødt) tok opp saka som Ramona Lind fra Sortland brenner så sterkt for – i Stortinget.

I Stortingets spørretime nevnte Bjørnar Moxnes både Ramona Lind og hennes trafikkskadde sønn Charlie Dan ved navn opptil flere ganger.

Med henvisning til den etterspurte kontrollen ved grensa som Ramona Lind har tatt opp i media rundt de utenlandske vogntogene siden sønnen ble livstruende skadet i januar, og siden har ligget i koma, uttalte Moxnes at Regjeringa ikke har levert på disse tiltakene.

– Transportselskapene til ansvar

– Det er ikke bare vogntogene, men også transportselskapene som hyrer inn billig utenlandsk arbeidskraft som må stilles til ansvar, mente stortingsrepresentanten for Rødt.

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) svarte at å ha ansvaret for motorferdselen langs norske veier er et ansvar som tynger.

– Og jeg vil uttrykke sympati med alle som er berørt av ulykker på veiene, og jeg forstår den frustrasjonen de føler, sa Dale.

– Kontrollen har økt

Han hevdet at kontrollen har økt, og at lastebilulykkene går ned.

– Vi vil også skjerpe kravene til bruk av vinterdekk. Jeg skulle ønske jeg kunne si at vi ikke vil oppleve ulykker på norske veier. Det kan jeg dessverre ikke. Men jeg skal gjøre det jeg kan for å minske risikoen, sa samferdselsministeren i sitt svar til Moxnes.