Fiskeboller fra Vesteraalen.
Fiskeboller fra Vesteraalen. Foto: Inger Merete Elven

Top Chef-vinner anbefaler Vesteraalens

I en artikkel på godt.no, trekker kjøkkensjef Reneé Fagerhøi fram Vesteraalens fiskeboller på boks som det eneste som gjelder. – Jeg har alltid en boks i backup, sier Fagerhøi.

Selv om hermetikk kanskje var en større del av hverdagen før, er det fortsatt flere gode hermetiserte og syltede produkter i butikkhyllene, skrivergodt.no.

– Men det er veldig viktig at du aldri lar ting stå i åpnet boks i kjøleskapet, for da begynner det å smake skikkelig dritt, sier kjøkkensjef Reneé Fagerhøi til godt.no.

Reneé Fagerhøi er tidligere Top Chef-vinner og i dag kjøkkensjef på Bula Neobistro i Trondheim, som nylig fikk terningkast 6 av VGs anmelder. Også hun tyr til hermetiske og langtidspreserverte varer i ny og ne, som tomater, ansjos og fiskeboller.

I artikkelen anbefaler Fagerhøi en rekke hermetiske produkter som hun mener man med godt samvittighet kan kjøpe og lage de fineste retter av.

At Fagerhøi tar for gitt at «alle nordlendinger» vil hate henne for å anbefale fiskeboller på boks, kan utvilsomt tilgis, når det er fiskebollene fra Vesteraalens hun anbefaler.

– Alle nordlendinger kommer til å hate meg nå, men jeg synes det er helt innafor å kjøpe fiskeboller på boks. Og da er det bare ett merke som gjelder – og det er Vesteraalens. Det er en skikkelig «old school» fabrikk som har holdt til i Norge i alle år. Det koster vel 20 eller 30 kroner for en boks, og der har du middag til fire personer. De har god konsistens, de inneholder norsk fisk, og det synes jeg ikke man skal kimse av. Jeg har alltid en boks fiskeboller i «backup», sier Fagerhøi til godt.no.

Nok en gang får Vesteraalens toppscore, men det er kanskje ikke så rart, for som administrerende direktør Geir Wilhelm Wold sa da undertegnede dekket et politikerbesøk tidligere i høst:

– Det har aldri vært på tale å endre på oppskrifta, ved for eksempel å gi avkall på de «dyre» ingrediensene, og det har vi igjen for. Vesteraalens har vært blant de dyrere fiskebollene på boks, men vi har klart oss i alle år, og det kommer nok av at fiskebollene er av beste kvalitet.