Disse slapp noen bittesmå regndråper over Sortland kommune søndag – men ikke nok til at en tiendedels millimeter ble registrert på stasjonen.
Disse slapp noen bittesmå regndråper over Sortland kommune søndag – men ikke nok til at en tiendedels millimeter ble registrert på stasjonen. Foto: Håvard S. Mækelæ

Tørr uke fremover – med noen små unntak

VESTERÅLEN: Lengter du etter regndråper, må du nok holde deg tålmodig. Bare små deler av Vesterålen ligger an til å få noe som helst regn over den kommende uka, ifølge Yr.

Det sett morgendugg på bilene på Sortland tirsdag morgen, men det hadde ikke mye å si for den generelle tørken i området – heller ikke i resten av Vesterålen.

Så langt i august har Sortland målestasjon registrert 0,0 millimeter nedbør, og Yr.no varsler en fortsatt knusktørr måned så langt varselet går.

Langtidsvarselet blir riktignok mindre sikkert jo flere dager inn i fremtiden man går, mende varslede tallene for Sortland er fremdeles null millimeter regn per dag, til og med torsdag neste uke.

Myre, ogStokmarknes ser det likedan ut, ifølge værmeldingstjenesten: Null komma null millimeter nedbør.

Vi må i de nordlige og østlige delene av regionen for å finne noen små sjanser til å bli våt. I så fall skjer det onsdag og torsdag.Andenes skal ifølge Yr få en liten pause i tørken på torsdag, da det er varslet 0,7 millimeter nedbør.

Lødingen ligger an til å få noe mer, med 1,9 millimeter nedbør i løpet av onsdag kveld, og så 0,9 millimeter natt til torsdag.

Kvæfjord ser ut til å spre ut nedbøren over litt lengre tid. Onsdag kveld er det meldt 0,9 millimeter nedbør, natt til torsdag 1,6 millimeter, og torsdag morgen-formiddag 0,8 millimeter.

Alle tallene her gjelder i skrivende stund. Som værmeldinger flest kan de forandre seg – og du kan sjekke de oppdaterte tallene for ditt sted ved å klikke på lenkene over.

Sommertemperaturene ser samtidig ut til å vare flere av stedene.

I skrivende stund er det fremdeles stor skogbrannfare i Saltfjellet, Salten, Lofoten, Ofoten og Vesterålen og Troms. Det varer helt til det kommer nedbør av betydning.