Tilbake: Fra torsdag flyr Norwegian sommerrute til og fra Andenes igjen. Foto: Inger Merete Elven

Torsdag lander Norwegian på Andenes igjen. Snart blir det også mer aktivitet på Skagen

ANDØY: Førstkommende torsdag starter Norwegian opp sin sommerrute mellom Andenes og Oslo. Samtidig blir det snart flere avganger til og fra Skagen med Widerøe.

– Dette er et tilbud som har vært noen somre nå. Belegget har vært bra hvert år, og vi er selvfølgelig spente på hvordan det blir i år, sier lufthavnsjef Trond Holten om at Norwegians direkterute mellom Andenes og Oslo endelig starter opp igjen denne uka.

Smittevern

– Når det kommer et såpass stort antall passasjerer på en gang, så er det svært viktig at alle tenker på smittevern tiltakene, legger han til.

Holten viser til at publikums-arealene på Andøya lufthavn ikke er så store – og at det derfor er ekstra viktig å ta hensyn og holde avstand.

– For å begrense antall mennesker i avgangsområdene ber vi om at de reisende ikke kommer i siste liten til lufthavna. Det vil heller ikke bli anledning for dere som skal hente noen til å komme inn i ankomsthallen. Avinor har fokus på smittevern, og jeg ber om forståelse for at dere må vente utenfor, sier Holten.

Skagen

Han mener også det er er gledelig at staten kjøper flere ruter til og fra Stokmarknes lufthavn.

– Jeg registrerer at det stort sett er fulle fly, også etter at flyselskapene fikk anledning til å bruke alle setene, sier Holten.

Fra 8. juli blir det flere tilgjengelige seter ut fra Skagen med fire daglige avganger til Bodø på hverdager, en avgang på lørdager og tre avganger på søndager.

– Med dette ruteprogrammet så er vi omtrent der vi var i fjor sommer. Det er mange som spør om avganger til Tromsø, og ut fra det jeg vet i dag så er det planlagt fra midten av august, sier Holten.