(Illustrasjonsfoto)

Tre positive tester i Hadsel, flere potensielle nærkontakter

HADSEL: Onsdag ble det avlagt tre positive hurtigtester i helsehuset på Stokmarknes, og alt tyder på at disse smittetilfellene har sammenheng med utbruddet knyttet til Blå bar på Sortland.

Det opplyser Hadsel kommune i ei pressemelding.

– Det er nå iverksatt smittesporing, og det viser seg at kartleggingen av nærkontakter og flere potensielt smittede er et betydelig arbeid, sier smittevernlege i Hadsel, Martin Larsen Drageset.

Les også
Fem personer bekreftet smittet på Sortland – mistanke om Delta-varianten

Én av hadselværingene som testet positivt onsdag hadde tidligere i uka vært på jobb på Coop Extra på Stokmarknes.

– Derfor oppfordrer vi alle som har vært på Coop Extra Stokmarknes mellom 11.30 til 19.00 mandag og 07.00 til 15.00 tirsdag om å begrense sin sosiale omgang, være særskilt påpasselig med smittevernsrutinene og ha lav terskel for å teste seg så snart som mulig, sier Larsen Drageset.

I tillegg har en av de smittede vært på treningssenteret Family sports club på Stokmarknes mandag mellom 18.00 og 20.00. Folk som har vært på treningssenteret i dette tidsrommet må ta samme forholdsregler som nevnt over og teste seg ved den minste mistanke om koronasykdom.

Én av de smittede har vært på jobb på Nordlaks. Kommunen har dialog med bedriften for å informere de ansatte som kan ha blitt smittet på arbeidsplassen, Nordlaks vil også sende ut en egen pressemelding onsdag ettermiddag.

Hadsel kommunes kriseledelse skal møtes onsdag ettermiddag klokken 16.00 for å diskutere situasjonen og hvilke grep som eventuelt skal tas for å slå ned smitten så raskt og effektivt som mulig.

– Uansett er det viktig at folk fortsetter å holde avstand, har god håndhygiene og i de nærmeste dagene er ekstra påpasselige med å holde seg hjemme og teste seg ved sykdomssymptomer, sier smittevernlegen.

Les også
40 nærkontakter – kaller inn ekstra mannskap til smittesporing