Alle testet negativt her: Alle tilbud driftes som normalt igjen ved Bøheimen. Foto: Bjørnar Hansen

Tre smittet i Bø: – Alle på Bøheimen testet negativt

BØ: Alle koronatester tilknytta Bøheimen var negative. Dermed kan smittevernlegen i Bø puste lettet ut.

Mandag kveld opplyste smittevernlege Anders Svensson at totalt tre personer har fått påvist koronasmitte i Bø kommune de seneste dagene.

– De smittede er isolert og nærkontakter er informert og satt i karantene. For å redusere ytterligere smittespredning er sykehjemmet og omsorgsboligene på Bøheimen bo- og behandlingssenter fortsatt stengt for besøkende i tidsrommet tirsdag 23. februar og onsdag 24. februar, fortalte Svensson i ei pressemelding.

Les også
Tre korona-smittet i Bø

Tirsdag formiddag har Svensson følgende å melde:

– Bø kommune har fått svar på alle tester knyttet til beboere på Bøheimen bo- og behandlingssenter. Alle har testet negativt for Covid-19, sier han.

– Det er derfor ikke lenger nødvendig å opprettholde karantene og andre tiltak knyttet til sykehjemmet og omsorgsboligene på Bøheimen. Fra i dag, tirsdag 23. februar, er det igjen åpent for besøk – og alle tilbud driftes som normalt, slår Svensson fast.

Smittevernlege i Bø: Anders Svensson. Foto: Innsendt

Som følge av smitteutbruddet er storavdelinga i Vinje barnehage stengt til og med 1. mars. Barna og ansatte på avdelingen er i karantene. De øvrige avdelingene i Vinje barnehage er åpne på vanlig måte.

– Bø kommune oppfordrer foreldre å være ekstra oppmerksom på symptomer på Covid-19 som forkjølelse, hoste, feber og tung pust, sier Svensson.

– Ta kontakt med legekontoret ved behov. For spørsmål fra publikum er koronatelefonen 908 606 88 åpen mellom 10-15 denne uken, legger smittevernlegen til.