Tv-aksjonen: Samira Razai, Unni Glad, Sonja Steen og Tove Mette Bjørkmo i komitéen for årets tv-aksjon. Foto: Sverre Idar Lakså

Tv-aksjon blir det, men uten bøssebærere

SORTLAND: Det er planlagt et innholdsrikt program for hele neste uke i forbindelse med tv-aksjonen. – Vi skal ringe rundt til bedriftene, sette ut bøsser og arrangere kafé og konsert, forteller komitéen.

Kommende søndag arrangeres årets tv-aksjon. Den går til Plan Internasjonal og prosjektet Barn ikke brud, som skal bekjempe barneekteskap.

På Sortland er komitéen godt i gang med planlegginga, og denne uka er det planlagt flere arrangement til inntekt for tv-aksjonen. Men det er ei viktig endring. Bøssebærerne kommer ikke på døra på søndag.

– Vi har kommet til at det ikke er verdt å sette inn så store ressurser på å få bøssebærerne ut, gitt hvor mye vi får igjen, sier Unni Glad.

Hun sier at de siste årene har antallet kroner samlet inn ved hjelp av bøssene på dørene gått nedover.

– Det er nok fordi det ikke er så mye kontanter hos folk som før, og at søndagen for mange sortlendinger er en dag hvor de er ute i marka, slik at for halvparten av dørene vi ringer på, er det ingen som åpner, sier Glad.

Hun legger til at det blir bøssebærere som skal gå rundt på omsorgsboligene og sykehjemmene.

Derfor skal pengene samles inn ved at bøsser blir satt ut på strategiske steder, som blant annet butikkene. Det er også mulig å starte sin egen spleis til inntekt for tv-aksjonen.

– Vi har også engasjert russen, og Sortland IL skal hjelpe oss. Voksenopplæringa skal ha kafé og forestilling med både dans og musikk, sier Glad.

– Onsdag skal vi ringe rundt til bedriftene, og håper på giverglede. Vi oppfordrer også de ansatte rundt om til å donere potten fra fredagslotteriet til tv-aksjonen, sier Tove Mette Bjørkmo.