Hiroki Asuka og Jiri Stastny, som ble kjørt rundt av vertsfar Svein Flaaten.
Hiroki Asuka og Jiri Stastny, som ble kjørt rundt av vertsfar Svein Flaaten. Foto: Idar Ovesen

TV-aksjonen: Jiri og Hiroki tok Godfjord med storm

SORTLAND: Givergleden var stor i Godfjord da utvekslingselevene Jiri fra Tsjekkia og Hiroki fra Japan banket på for TV-aksjonen.

Sammen med sin vertsfar Svein Flaaten kom  guttene tilbake med «fulle bøsser» og store smil til aksjonskomiteen på Kulturfabrikken søndag kveld.

Nærmere 3.500 kroner var det i bøssene til utvekslingselevene Jiri Stastny (18) fra Tsjekkia og Hiroki Asuka (18) fra Japan, som begge bor hos Svein Flaaten under skoleåret på Sortland videregående skole.

Jammen ta ikke dårlig! Og i tillegg kommer penger fra alle som vippset, og det var kanskje femti prosent av alle som ble besøkt, tror Juri og Hiroki. Og vertsfar Flaaten kjørte guttene rundt til begge sider av Godfjorden, der de ikke hadde vært tidligere.

– Fint i Godfjord

– Fin plass, sier Jiri på godt norsk, mens Hiroki nikker. Utvekslingselevene gjør seg allerede godt forstått på et for dem fremmed språk, etter bare et par måneder i Norge.

– Folk i Godfjord var veldig hyggelige, og vi ble tatt godt imot. I et hus fikk vi 400 kroner hos et eldre ektepar, og 1000 kroner som kona overleverte fra dameklubben Godfjordklubben, forteller Jiri.

– Fantastisk, synes primus motor for TV-aksjonen i Sortland, Unni Glad, om innsatsen til Hiroki og Jiri.
– Fantastisk, synes primus motor for TV-aksjonen i Sortland, Unni Glad, om innsatsen til Hiroki og Jiri. Foto: Idar Ovesen

– Har dere slike TV-aksjoner i Tsjekkia og Japan?

– Vi har noen, men ikke så stor som denne aksjonen, sier Jiri.

– I Japan har vi det ikke, sier Hiroki.

Forklart

Svein Flaaten har i forkant forklart elevene om organisasjonen CARE, som har blitt tildelt årets TV-aksjon, som skal gi kvinner i åtte utpekte utviklingsland bedre levevilkår.

Hos aksjonskomiteen ble Juri, Hiroki og Svein tatt imot med stor glede, og det vanket både saft og pizza etter den strålende innsatsen i Godfjord for TV-akjsonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Fantastisk, synes Unni

– Fantastisk, synes primus motor Unni Glad, som for n’te gang er med på TV-aksjonen.

– Vi ligger over fjorårsresultatet, kan hun meddele Bladet Vesterålen, når alle bøssene er kommet inn og telt opp.

Men så kommer alle som har vippset i tillegg, og da blir det mange flere penger til CAREs viktige arbeid.