I grøfta: Bobilen ble stjålet på Stokmarknes natt til fredag. Fredag formiddag ble den funnet utfor veien nord for Sørdalstunnelen på Lofast – og da hadde tyvene rømt. Foto: Jens Andre M. Birkeland

Stjal bobil, kjørte av veien og stakk av: politiet ønsker tips om to ungdommer

HADSEL: I løpet av natt til fredag har noen brutt seg inn i flere kjøretøy på Stokmarknes, og en bobil ble stjålet og senere funnet nord for Sørdalstunnelen.

Politiet i Nordland ber innbyggerne være oppmerksomme og sjekke om deres kjøretøy også kan ha blitt utsatt for tyveri natt til fredag.

Det har vært flere tyverier fra biler, og i tillegg ble en hvit bobil, en Burstner C25 med registreringsnummer AJ34150 stjålet.

– Vi ser alt dette i sammenheng, opplyste operasjonsleder Remi Johansen hos politiet i Nordland til Bladet Vesterålen.

Bobilen ble fredag formiddag sporet opp av politiet, etter tips om at den hadde havnet utfor veien nord for Sørdalstunnelen i Gullesfjord. Bilen var imidlertid tom da politiet kom til stedet.

– Vi ønsker tips dersom noen har sett to ungdommer gående på Lofast i morgentimene. Én skal ha vært iført en blå kjeledress, og en annen hadde hodelykt og en jakke i hånden, opplyser politiet på Twitter.

Les også
Her blir to mistenkte pågrepet
På stedet: Politiet på åstedsundersøkelse der bobilen ble stjålet på Stokmarknes. Foto: Hakan Sakalli