Sander Myhra (Stokmarknes) mot Roger Elias Hansen (Morild).
Sander Myhra (Stokmarknes) mot Roger Elias Hansen (Morild). Foto: Idar Ovesen

Ungdommen tok over

HADSEL: Innsatsen var stor, og ungdommene dominerte da Stokmarknes tok imot Morild2 i femte divisjon.

Riktignok er det stort sett ungdommer som besitter alle posisjonene på Stokmarknes sitt a-lag i årets serie, mens Morild også har solid rutine på et mannskap som for øvrig også har mye ungt – og godt – blod i seg.

En tett og jevn førsteomgang mellom lagene ebbet ut i mål på tampen, da Morilds Mathias Larsen Olderkjær fikk treff og sendte grønntrøyene i ledelse.

Et hardt kjempende heimelag får seg nok en trøkk da Sverre Meløy fem minutt ut i andre halvdel dobler Morilds målscore, og når Richard Olsen øker ytterligere til 3-0 ser det ikke lyst ut for de rødhvite.

Straffe

Skjønt det er over halvtimen igjen, og Stokmarknes har vist tidligere i sesongen at de ikke gir opp så lett. Det viste de ikke minst heime mot Høken for et par uker siden.

Raske Oliver Granbom Andersen blir felt, og Stokmarknes får straffe. Den rusher keeper Elias Ferdinan Olsen frem for å ta, og han setter den sikkert til venstre for Morild-målmann Elias Andreassen.

1-3 og en halv time igjen. Slett ikke en umulig oppgave for heimelaget! Men så var det dette med rutinen.

– Rotet det til

– Vi rotet det litt til, meddelte Aldo Renga, en av Stokmarknes’ mest framtredende i kampen, da det hele var avgjort, og det sto 1-5 i protokollen.

– Men vi spilte skikkelig bra i første, sier unggutten, og ser ut til å allerede glede seg til serien begynner igjen til høsten.

Rutine, ja, serieleder Morild2 mønstret veteranene Lasse Berglund og Jarle Ragnar Meløy ut i kampen, og hadde kontroll på Stokmarknes. Eirik Larsen Stafseth og Richard Olsen gjør målene på slutten (Olsen noterer dermed to i kampen), og det blir dermed en solid borteseier for Myre-laget.

– Kjempeartig

– Kjempeartig å komme inn i kampen, sier Morilds Roger Elias Hansen, som spilte siste kvarteret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi vant fortjent, sier 14-åringen, som nå kan notere tre kamper for Morilds andrelag.

– All ære til Stokmarknes. De har unge spillere som virkelig har noe i seg. Fortsett slik, råder Jarle Ragnar Meløy.