Hedda R. H. Dyrnes og Aurora Bjørkheim Winsjansen er tatt ut som to av flere solister til LVO-konserten. De spiller  cello og fiolin.
Hedda R. H. Dyrnes og Aurora Bjørkheim Winsjansen er tatt ut som to av flere solister til LVO-konserten. De spiller cello og fiolin. Foto: Innsendt

Unge solister kaprer LVO-konsert

Åtte av de ni som skal være solister er fra Vesterålen og Lødingen.

Lofoten og Vesterålen Orkesterforening (LVO) utlyste i vår et tilbud til unge musikere i regionen om å være solist med orkestret.

Det kom inn tolv søknader, basert på opptak der de spilte stykket de ønsket å være solist i. En fagkomite av profesjonelle musikere i LVO har vurdert søknadene. Av disse har hele ni fått solisttilbud på årets Unge talenter-konsert.

De som ble tatt ut er: på fløyte: Birgitte Frendal fra Hadsel, på klarinett: Marthe Sofie Hansen fra Andøy, på fiolin: Celia Sanchez-Nieves fra Hadsel, Aurora Winsjansen og Silje Risjord begge fra Sortland, på cello: Hedda R. H. Dyrnes og Pelle Winsjansen fra Sortland, på trompet: Victor Vogel fra Lødingen og Temmam Al-Taie fra Vestvågøy.

På Leknes

Konserten blir på Leknes i oktober i den flotte konsertsalen i Meieriet kultursenter. Ketil Vangen fra Sortland dirigerer øyrikets symfoniorkester og skal lede de unge og orkesteret gjennom krevende oppgaver.

– Dette konsertprosjektet er et viktig tilbud til unge i regionen. Det er noe helt spesielt å bli akkompagnert av et fulltonig symfoniorkester. LVO har gjennom årene arrangert en rekke slike konserter. Det har vist seg at mange av de som har fått dette solist-tilbudet, i dag er profesjonelle utøvere i landets orkestre eller arbeider fulltid som frilansere og musikklærere i regionen, skriver Erik Bugge i LVO i en pressemelding.

Ketil Vangen skal dirigere  LVO-konserten.
Ketil Vangen skal dirigere LVO-konserten. Foto: Innsendt

Produsent for årets talentprosjekt er klarinettisten Mats Iversen Vangen som i sin tid også har vært Unge talenter-solist med LVO.