Det var smitte om bord i Norwegian-avganger til og fra Evenes søndag 6. august. (Arkivfoto)

Var du på et av disse Evenes-flyene? – Vær obs på korona-symptomer

Det var personer smittet med koronaviruset om bord i fly til og fra Evenes søndag 8. august.

Det viser oversikta Folkehelseinstituttet publiserer over koronasmitte på fly, skip, tog og buss.

Det framgår at det var smitte om bord på Norwegians rute DY8417 fra Evenes til Oslo søndag 8. august. Avgang fra Evenes var klokka 12.00. Flyet landet i Oslo klokka 13.45.

Det var også smitte om bord på Norwegians rute DY366 fra Oslo til Evenes samme dag. Flyet tok av fra Oslo klokka 17.55, og landet på Evenes klokka 19.35.

Tidligere denne uka fortalte Bladet Vesterålen at det var korona-smitte om bord på en Flyr-avgang fra Oslo til Evenes fredag 6. august – nærmere bestemt rute FS450. Flyet tok av fra Oslo klokka 07.50, og landet på Evenes klokka 09.35.

Tidligere denne uka meldte FHI også at en passasjer på Widerøes rute WF808 fra Bodø til Leknes fredag 6. august har fått bekreftet korona-smitte. Flyet tok av fra Bodø klokka 10.55, og landet på Leknes klokka 11.20.

Ifølge FHI offentliggjøres informasjon som dette dersom de ikke har informasjon om alle som kan ha blitt eksponert, og ikke kan gjennomføre vanlig smittesporing, og for å sikre rask offentliggjøring av offentlig kommunikasjon der mange kan ha blitt eksponert.

På reiser med plassreservasjon blir passasjerer som har sittet i nærheten av en person med bekreftet smitte kontaktet direkte av lokale helsemyndigheter. Disse passasjerene blir informert om videre oppfølging i forbindelse med smittesporing.

– Alle andre som har vært om bord på de spesifikke reisene oppfordres til å være oppmerksomme på egen helse og ta kontakt med helsetjenesten dersom de får symptomer på luftveisinfeksjon. Så lenge man ikke har symptomer, er ikke karantene nødvendig, ifølge FHI.