Sortland musikkforening
Sortland musikkforening Foto: Roger Vagle

Variert 17. mai-matiné

Sortland juniorkorps og Sortland musikkforening stod som arrangør av årets 17. mai matiné i Kulturfabrikken på Sortland.

Med seg på laget hadde de fått konferansier Terje Hjelle som både med humor, historie og lyrikk sydde sammen programmet.

Juniorkorpset startet med å spille «Norge i rødt, hvit og blått» Så kom programmet på rekke og rad. Sortland barnekor, Kleiva-revyen, Silje, Ulla og Jan Olav, Shivago, Russerevyen, før Sortland musikkforening avsluttet det hele.

– Vi skal være glad vi kan feire 17. mai, der man kan kle på seg finstasen, gå i tog, og ferie landets nasjonaldag. Det hadde ikke blitt det samme om vi skulle gjøre som andre nasjoner å vise fram militære muskler, sa Hjelle.

På storskjerm var det og videohilsninger fra både ordfører Tove Mette Bjørkmo og Tone Toften som begge fortalte om sine minner fra 17. mai da de selv var unger. Toften mintes godt dårlig vær da hun selv spilte i korps, og Bjørkmo, husker godt tilbake til da hun var sju år og hadde fått finklærne på og skulle danse folkedans på torget.

En variert og underholdene matiné ble en flott avslutning på nasjonaldagen

Kleivarevyen
Kleivarevyen Foto: Roger Vagle
Russerevyen
Russerevyen Foto: Roger Vagle
Shivago
Shivago Foto: Roger Vagle
Kleiva-revyen
Kleiva-revyen Foto: Roger Vagle
Sortland Barnekor
Sortland Barnekor Foto: Roger Vagle