Feiedugnad: Det skal bli reint til turistbølgen flommer inn i Sortland sentrum. Foto: Inger Merete Elven

Varsel sendt ut til gårdeiere: Nå skal kommunen feie for turistene

SORTLAND: Sortland kommune vil kommende uke stille med folk og utstyr i en dugnad sammen med gårdeiere i sentrum.

Dugnaden skal finne sted tirsdag kommende uke, og formålet skal være å feie og rydde for å gjøre sentrum mer innbydende i forkant av turistsesongen.

– Betingelsen for at dette skal være vellykket er at gårdeiere feier fortauene i sentrum i forkant av kommunens bidrag, heter det i oppfordringa fra teknisk sjef Terje Kili.

Gårdeier Edward Ediassen gikk 3. juni ut i Bladet Vesterålen og etterlyste en skikkelig spyledugnad i sentrum før turistsesongen setter inn for fullt. Da var han lei av å få sand og veistøv inn i butikken sin i Strandgata.

Forrige uke deltok Ediassen og et par andre gårdeieren på et møte med kommunen om saken. Han er glad for at kommunen nå tar tak, selv om det ikke blir spyling.

– Det var jo flott, og positivt at kommunen setter i gang noe. Man ønsker også et bedre samarbeid om reinholdet i sentrum i framtida, og helst litt tidligere på sommeren, sier Ediassen.

Han håper alle gårdeierne nå tar oppfordringa, og feier for egen dør – bokstavelig talt.

Ifølge Ediassen, er årsaken til at man nå ikke går i gang med spyling av gatene frykt for at kummene skal gå tett med sand.

– Da må disse renses i etterkant, noe som fort er ei ukes arbeid.

Fornøyd: Edward Ediassen er glad for at kommunen tar grep, og oppfordrer alle gårdeiere til å bidra. Foto: Inger Merete Elven
Les også
Lei av sand i butikken og gatene: – Vi trenger ei skikkelig spyling