Fergedirektør: Dag Hole er avdelingsdirektør for ferge i Statens vegvesen. Foto: Statens Vegvesen

Vegvesenet om Lødingen-ferga: – Regulariteten har falt kraftig

Statens veivesen beklager at rutene ikke har gått som normalt. Nå ber de deg være obs og sjekke innstillinger.

Bladet Vesterålen har fortalt om Torghatten Nords problemer med å holde fergene mellom Lødingen og Bognes i gang slik de skal gå i sommer. Hovedårsaken er mangel på mannskap til å bemanne dem. Det gjelder både Lødingen - Bognes og Tysfjord-sambandene.

Nå oppsummerer Statens Vegvesen med at regulariteten har falt fra 99 prosent til 85 prosent.

Les også
Over 200 innstillinger: – Mangel på arbeidskraft i Norge

– Vi beklager at ikke alle ruter har gått som normalt i sommer, og anbefaler alle som skal ut og reise via disse sambandene å ta høyde for at det kan bli ekstra ventetid, sjekke om det er endringer i rutetidene, og eventuelt vurdere alternativer, sier fungerende avdelingsdirektør Dag Hole i Statens vegvesen i ei pressemelding.

Han understreker at oppdatert trafikkinformasjon for alle fergesamband er tilgjengelig på 175.no. Samtidig medgir han at det er vanskelig å ha oversikt over kanselleringer fram i tid.

– Rederiet jobber i det lengste for å finne alternativer for den enkelte avgang, så noen ganger kommer informasjon om kansellering seint. Men vi jobber sammen med rederiet for å skape best mulig forutsigbarhet for trafikantene, sier Dag Hole.

Nok kapasitet

Les også
Ferge-innstillingene: Krever total oppvask

Fergedirektøren understreker at det ikke har vært kapasitetsproblemer på fergene i Nordland denne sommeren. Det betyr at i praksis har alle kommet med første ferge.

– Det har imidlertid vært mange kanselleringer på enkelte samband, medgir han.

– På E6-sambandet mellom Bognes og Skarberget er avgangene så hyppige at det ikke har fått så store konsekvenser for trafikantene at enkelte avganger er blitt kansellert. Men på de lengre turene mellom Drag og Kjøpsvik og mellom Bognes og Lødingen er det lengre tid mellom avgangene, og det får særlig konsekvenser for lokalt reisende og for tungtransporten, sier Dag Hole.

Status fredag

Torghatten Nord melder at alle ferger vil gå som planlagt fredag formiddag, med mindre det skulle skje noe uforutsett. Det er fortsatt fare for kanselleringer på nattavgangene. «MF Barøy» som går Bognes-Lødingen hadde tekniske problemer torsdag, men er i drift igjen nå.