Willfred Nordlund. Foto: Fredrik Sørensen

Nordlund skal lede Næringskomitéen på Stortinget – får med seg øksnesværing

SORTLAND: Senterpartiets Willfred Nordlund fra Sortland blir leder av Næringskomitéen på Stortinget.

− Jeg ser fram til å ta fatt på vervet og å jobbe sammen med resten av komitéen, Stortinget og regjeringen for å sikre og utvikle arbeidsplasser i bygd og by, nasjonalt eierskap og bærekraftig norsk matproduksjon og en fremtidsrettet industri, sier Willfred Nordlund i ei pressemelding.

Nordlund ble valgt inn på Stortinget som fast møtende representant for første gang i 2017, og ble gjenvalgt ved årets valg.

Han var også vararepresentant fra 2009 til 2017. Nordlund er utdannet innen kokkefaget, turisme og markedsføring. Han har vært innom yrker som drosjesjåfør, avløser og økonomileder for et TV- og produksjonsselskap.

− Vi skal utvikle næringslivet gjennom å blant annet forenkle skjemaveldet norske virksomheter møter og styrke vekstfremmende ordninger. Hurdalsplattformen er tydelig på dette, og at vi skal bruke musklene i staten til å utvikle ny norsk grønn industri. Næringskomitéen blir en viktig arena for å danne flertall i Stortinget om saker som kan forbedre den norske handelsbalansen, sier Nordlund.

Nordlund får med seg partifellene Jenny Klinge fra Møre og Romsdal og Per Olav Tyldum fra Nord-Trøndelag i Næringskomitéen.

Karianne Bråthen (Ap) fra Øksnes tar for øvrig også plass i Næringskomitéen.