Wiggo K. Nilsen (f. v.), Tore Willassen, Marius Steiro og Heidi Steffenakk gleder seg til å fylle seter her i forbindelse med Vesterålskonferansen senere i oktober.
Wiggo K. Nilsen (f. v.), Tore Willassen, Marius Steiro og Heidi Steffenakk gleder seg til å fylle seter her i forbindelse med Vesterålskonferansen senere i oktober. Foto: Håvard S. Mækelæ

Vesterålskonferansen fikk Spjelkavik, Rønning og Blix på laget

SORTLAND: Vesterålskonferansen teller nå åtte forelesere, som skal fylle én dag sent i oktober.

Vesterålskonferansen er en årlig næringslivskonferanse i Vesterålen. Denne uka innkalte konferansesjefene til presentasjon av hele programmet – og de har fått flere nye siden sist vi snakket med dem.

Svein Spjelkavik, Bjørn Rønning og Kolbjørn Blix runder av konferansen, som inkluderer en minimesse med stand og åtte forelesere.

– Svein Spjelkavik har jobbet mye opp mot næringslivet, og knyttet sammen kultur og næring på mange spennende måter. Han har jobbet med en god del Bodø-firma, og sydd sammen program der man får kulturinnslag inn på næringsarenaen, forteller Marius Steiro i Sortland næringsforening.

Bjørn Rønning kommer fra Digital Footprint AS, og skal fortelle om utviklingen av datatilkopling i Nord-Norge – spesifikt igjennom fiberkabler.

– I 2017 startet han arbeidet med å etablere en ny kabelforbindelse mellom Nord-Norge og Japan over Polhavet, med videre tilknytninger til Asia og Europa, står det i programmets beskrivelse.

Kolbjørn Blix stiller med perspektiv fra Andøya, der han har erfaring på Andøya Space Center helt fra 2001.

– Det har skjedd mye der siden sist han var på Vesterålskonferansen. Det skapes mange arbeidsplasser der, og det kommer kunder fra hele verden til Andøya – pluss at det er blitt en turistby, sier Steiro.

Så langt mener arrangørene at det er lovende påmeldingstall.

– Det virker å være på samme nivå som i fjor, sier Steiro.

– Og i fjor var det tiårsjubileum og rekorddeltakelse, sier Wiggo Nilsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Karl-Erling Nordlund får åpningen av konferansen som et av sine første oppdrag som fersk ordfører.