Tre ulike bud: Styreleder Ronald Steen og direktør Halvard S. Pettersen i Vesterålskraft. Foto: Sverre Idar Lakså

Vesterålskraft: – Vurderer alle tre bud og legger fram anbefaling til eierne

SORTLAND/BØ/ØKSNES: Styret i Vesterålskraft vil behandle budet fra Nordkraft sammen med de to øvrige budene, og komme med en anbefaling til eierne.

Det opplyser Vesterålskraft i ei pressemelding torsdag.

I vår ble det kjent at Troms Kraft/Arva og Lofotkraft ønsket å kjøpe Vesterålskraft. Eierkommunene Bø, Øksnes og Sortland valgte i juni å utsette beslutningen om salg til over sommeren.

Onsdag kveld varslet også Nordkraft at styret i konsernet har vedtatt å legge inn bud på Vesterålskraft. Det betyr at det er tre budgivere på selskapet.

Selskapet har per torsdag morgen foreløpig ikke mottatt noe bud, men bekrefter interessen.

– Dette er en aktør som har vært med tidligere i prosessen, og meldt seg på igjen i høst. Vi har registrert interessen, og på oppfordring fra eierne har Nordkraft fått den samme type informasjon som de to øvrige interessentene, sier administrerende direktør Halvard S. Pettersen i Vesterålskraft.

Bø, Øksnes og Sortland utsatte alle vedtak i saken før sommeren. Vedståelsesfristen for de to øvrige budene ble da forlenget til ut oktober.

Eierkommunene har varslet politisk behandling av saken i løpet av september måned.

– Styret vil nå behandle alle budene, og så komme med vår anbefaling til eierne. Vi forholder oss til den samme tidsplanen. Og det er til syvende og sist eierne som avgjør, sier styreleder Ronald Steen i Vesterålskraft.

Nordkraft er et konsern med 231 ansatte og 42.000 nettkunder. Selskapet har hovedkontor i Narvik, og fusjonerte tidligere i år med Hålogaland Kraft i Harstad.

Les også
Legger inn bud på Vesterålskraft
Les også
Ny aktør snuser på Vesterålskraft
Les også
Dette gjør eierkommunene med Vesterålskraft
Les også
Sender tilbake kraftsalg-saken, og krever ekstern verdivurdering av Vesterålskraft
Les også
– Et kraftselskap for hele Vesterålen er i stand til å gjøre jobben