Her har det sannsynligvis sprukket et vannrør. Lørdag formiddag er store områder på Sortland uten vann.
Her har det sannsynligvis sprukket et vannrør. Lørdag formiddag er store områder på Sortland uten vann. Foto: Sverre Idar Lakså

Vestmarka og store deler av Sortland er uten vann. Kommunen setter kriseberedskap

En stor del av Sortland sentrum og boligområdene er uten vann lørdag formiddag. Kommunen setter kriseberedskap og skal ordne alternativ tilgang på vann.

Det var lørdag morgen oversvømmelse ved Søndre Frydenlund, nær der det også var en større vannlekkasje midt i oktober. Da ble også flere husstander og Søndre Frydenlund legesenter fri for vann.

Denne gangen er lekkasjestedet 200 - 300 meter lenger nord. Det har vært ei utblåsning, men det er ikke vann der lørdag formiddag.

– En stor del av Vestmarka har mistet vannet, blant annet Lilleheia, og så har det gått slag i slag. Nå er folk berørt helt bort på Øverbø, sier Kåre Skivik i teknisk avdeling i Sortland kommune.

Ifølge informasjon fra innbyggere på Sortland kommunesFacebook-side gjelder det blant annet Nattmålsveien, Trollhøgda, Slalåmveien, Elvebakken, Skytterveien, Grønnslettveien, Buveien, Øvre Myrland, Bakkelia, Oppslåttveien, Sørliveien, Nattmålsveien, Snorres vei og Aspåsveien.

– Her er mye vann. Men vi er på tur til å skrenke det inn, sier Skivik ved ti-tida lørdag formiddag, uten at han kan angi når folk skal ha fått vannet tilbake.

Akkurat hvordan problemene skal løses, hadde han da ikke svar på.

– Vi må under Vesterålsgata for å ta det ved rota. Men det kan være at vi tar akkurat det over helga. Nå må vi først fortsette å leite, sier Kåre Skivik.

Sortland kommune opplyser på formiddagen at man jobber med å gi alternativ tilgang på vann til innbyggere som er rammet.