Kjell-Børge Freiberg: Arkivbilde. Foto: Svein Arne Nilsen

– Ekskludert fra Frp «til evig tid»

Den tidligere olje- og energiministeren Kjell-Børge Freiberg er kastet ut av partiet, melder VG torsdag.

«Fylkesstyret i Nordland Frp har ekskludert meg til evig tid. Angivelig skal jeg ha lekket et internt dokument til Dagens Næringsliv», skal Kjell-Børge Freiberg ha skrevet på en lukket Facebook-gruppe for tillitsvalgte i Frp Nordland.

Freiberg bekrefter utkastelsen til avisa – og også til Bladet Vesterålen, idet vi tar kontakt torsdag formiddag.

– Jeg kan bekrefte at jeg er ekskludert og har ingen kommentarer utover jeg stiller meg uforstående til vedtaket om eksklusjon og begrunnelsen for dette, skriver Freiberg til Bladet Vesterålen.

Han bekrefter også det han har uttalt til VG:

– Jeg fikk oversendt vedtaket fra Nordland FrP 07.11 fra fylkesleder Dagfinn Olsen. Jeg kommer ikke til å anke vedtaket, skriver han i en epost til VG.

Leder i Nordland Frp, Dagfinn Olsen, vil ikke kommentere saken ifølge VG. Han viser til at det er en intern sak i partiet.

Idet Bladet Vesterålen tar kontakt torsdag formiddag, skriver Olsen i en SMS at han er opptatt og ikke kan kommentere nå.

Kjell-Børge Freiberg var olje- og energiminister i litt over et år under Solberg-regjeringen. Han jobber nå som samfunnskontakt i Holmøy Maritime.

Dokumentet Freiberg skal ha lekket, skal ifølge VG dreie seg om at organisasjonsutvalget i partiet hadde opprettet en sak mot fylkesleder Dagfinn Olsen. Bakgrunnen var påstander om oppførsel som var i strid med Frps etiske retningslinjer.