Årets TV-aksjon: Aksjonskomiteen for årets TV-aksjon på Sortland oppfordrer til å gi til ei viktig sak; leder Tove Mette Bjørkmo, Elise Gustafsen, Torunn Ulriksen, Unni Glad og Lars Hannevold. Foto: Hilde Jørgensen

– Vi er blant de beste på strandrydding. Er givergleden like stor?

SORTLAND: TV-aksjonen går av stabelen søndag 18. oktober, og du kan gi ditt bidrag fra nå av og ut oktober.

– Vi håper selvsagt at vårt fylke og vår kommune kommer høyt opp i landsoversikten over giverglede. Vi har alle et nært forhold til havet og nå kan vi bidra til konkrete løsninger der forsøplingen er størst og der midlene vil gjøre størst nytte, heter det i en pressemelding fra TV-aksjonskomiteen i Sortland.

Skal gi mindre plast i havene

TV-aksjonen går til Verdens naturfond (WWF), og organisasjonens prosjekter for å rydde plast er i havet i Sørøst-Asia.

Les også
Tyvstartet med å fylle søppelsekken

– Men problemet med forsøpling av havet angår også oss lokalt. Vesterålen er omsluttet av havet, og vi som bor her er blant landets mest ivrige strandryddere. Så vi bryr oss, det er ingen tvil om det, heter det videre i meldingen.

– Normalt pleier vi med stor glede å delta i innsamlingen ved å gå fra dør til dør med innsamlingsbøsser. På grunn av koronasituasjonen er ikke det mulig i år.

Sortland frivilligsentral oppfordrer alle til å gi sitt bidrag ved enten å registrere seg som digital bøssebærer på blimed.no, dele bøssa i dine digitale nettverk og samle inn på den måten eller betal inn på de digitale bøssene som for Sortland.

Man kan også betale en sum via vipps til 2133 eller ringe telefonnummer 822 08 008 og det blir trukket 300 kroner over telefonregningen. Eller man kan betale til bankkonto nummer 8380.08.09005.

TV-aksjonen går av stabelen søndag 18. oktober, men man gi sitt bidrag fra nå av og ut oktober.

Om årets TV-aksjon:

• tema er Et hav av muligheter, og går til å bekjempe plast i havet i Sørøst-Asia

• midlene skal gi lokalt næringsliv nye avfallssystemer for å fase ut engangsplast, opplæring sortering av avfall, kommersiell utnyttelse av organisk avfall, lære fiskebåter å fase ut engangsplast og bistå bedrifter med alternativer til engangsplast

Artikkelen fortsetter under annonsen.

• åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år

• skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900.000 mennesker

• redusere utslipp av plast til elver og hav med 7.000 tonn årlig i samarbeid med lokalbefolkning, myndigheter og næringsliv.

Les også
Går for klart, blått hav