Anders Inga, Sortland SLK har et godt grep om seieren her på tredje 50-meteren på 200 meter individuell medley.
Anders Inga, Sortland SLK har et godt grep om seieren her på tredje 50-meteren på 200 meter individuell medley. Foto: Innsendt

– Vi må si oss fornøyde med dette mesterskapet

SORTLAND: Sortlands svømmetrener Olav Nilsen er veldig godt fornøyd med innsatsen under landsdelsårsklassemønstringa (LÅMØ) på Sortland.

På stevnet stilte alle de beste utøverne fra Nord-Norge, 184 i tallet, for å konkurrere om hvem som er den beste allsidige svømmeren i hver årsklasse. Stevnet er sesongens mest prestisjefylte blant utøverne, og mange legger ned mye trening i å bli best nettopp fram til dette stevnet.

– Mange perser

Derfor var det heller ikke uventet at det ble satt en rekke personlige bestenoteringer underveis.

– Vi har hatt veldig mange perser – på alle utøverne. Det er bare noen få starter som ikke har endt med ny bestenotering, og det måv i si oss veldig godt fornøyde med, sier Nilsen.

Han har trent Sortland SLK i over to tiår, og har brukt uante mengder med tid på å produsere topp-svømmere i Sortlandhallen. Tidligere har han også trent Andøya SLK i mange år – også der med svært gode resultater.

– Det har vært veldig mye bra svømming i helga, sier Nilsen.

Celina Berg Nøkleby, Kvæfjord
Celina Berg Nøkleby, Kvæfjord Foto: Innsendt
Victoria Tikken Stoltz Glad, Sortland SLK, tar imot bronsen etter 200 meter individuell medley.
Victoria Tikken Stoltz Glad, Sortland SLK, tar imot bronsen etter 200 meter individuell medley. Foto: Innsendt
Det var stort engasjement på bassengkanten under stevnet.
Det var stort engasjement på bassengkanten under stevnet. Foto: Innsendt
Anne Ragnhild Hansen, Sortland SLK, tok andreplassen sammenlagt og kvalifiserte seg til årsklassemesterskapet.
Anne Ragnhild Hansen, Sortland SLK, tok andreplassen sammenlagt og kvalifiserte seg til årsklassemesterskapet. Foto: Innsendt
Sortland-trenerne Olav Nilsen (f. h.), Kay Hansen og Lone Stoltz Davidsen er fornøyde med stevnet.
Sortland-trenerne Olav Nilsen (f. h.), Kay Hansen og Lone Stoltz Davidsen er fornøyde med stevnet. Foto: Innsendt
Erika Ness, Tverlandet (03), Vegard Vindvik Bodø (03), Stine Lise Nordsletta Somby, Karasjok (04), Mathias Martinussen, Fauske (04), Mariela Nordsletta Somby, Karasjok (05), Ivar Aigin Dalseng, Karasjok (06) (bak), Anders Inga, Sortland (05) (foran), Aleksander Pettersen, Sortland (07), Lise Marcussen, Harstad (06) (bak) Maie Skog, Sortland (08), Bjarne Ness, Tverlandet (08).
Erika Ness, Tverlandet (03), Vegard Vindvik Bodø (03), Stine Lise Nordsletta Somby, Karasjok (04), Mathias Martinussen, Fauske (04), Mariela Nordsletta Somby, Karasjok (05), Ivar Aigin Dalseng, Karasjok (06) (bak), Anders Inga, Sortland (05) (foran), Aleksander Pettersen, Sortland (07), Lise Marcussen, Harstad (06) (bak) Maie Skog, Sortland (08), Bjarne Ness, Tverlandet (08). Foto: Innsendt

Fem ganger gull

En av utøverne som imponerte i helga er Alexander Pettersen. Han satte nye bestenoteringer på samtlige øvelser, og var også best på samtlige.

– Det har gått bra. 100 meter butterfly er jeg mest fornøyd med. Der svømte jeg inn på tida 1.23, og persa mye. Men jeg trener også mye – stort sett hver eneste dag, sier 2007-modellen som bor i Sigerfjord.

– Jeg synes det er artig. Det er artig å svømme, og dette stevnet gikk enda bedre enn forventet. Jeg er stolt av meg selv, sier Pettersen.

Kvæfjord på plass

Også Kvæfjord stilte med en utøver i bassenget, Celina Berg Nøkleby. Riktig nok konkurrerer hun for Harstad, men hun har mange år bak seg i svømmeklubben på Borkenes.

– Det har gått bra i helga, og særlig på 200 meter rygg. Der persa jeg med åtte sekunder og tok tredjeplassen – bare ett sekund bak andreplassen, sier Celina.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun synes det er ekstra stas å delta på LÅMØ.

– Det er et større stevne enn vanlig, også konkurrerer man årsklasse for årsklasse, mot de beste fra hele landsdelen, sier hun.

I tillegg sørget mannskaper fra Kvæfjord for at størstedelen av stevnet ble gjennomført uten tekniske problemer. Da tidtakeranlegget til svømmekretsen i Nordland sviktet fredag, stilte kvæfjerdingene opp med anlegget tilhørende Troms svømmekrets.

Kvalifiserte seg

De 30 beste i hver årsklasse fra hele landet får også konkurrere på Årsklassemesterskapet seinere i sesongen. Sortland SLK får der helt sikkert stille med 2005-modellene Anders Inga og Anne Ragnhild Hansen. De satte en rekke personlige rekorder i helga, og kom på henholdsvis første- og andreplass i denne landsdelen.

Gode sammenlagtresultater hadde også Marie Lykseth Iversen, med andreplass, Victoria Stoltz Glad med tredjeplass og Maie Skog med førsteplass.

Skog konkurrerer med to andre Sortland-jenter i sin årsklasse, Leah heimly Lundbakk og Eline Sandvold. Alle satte klare bestenoteringer i helga, og Eline Sandvold var sliten da stevnet var over søndag ettermiddag:

– Bra, men tungt

– Det har vært veldig bra, men også veldig tungt. Det har vært tungt med all svømminga og all konsentrasjonen som må til for å unngå å bli diskvalifisert, sier Eline, som er født i 2008.

– Jeg trener nesten hver dag, for det er artig. Når man svømmer så har man noe å gjøre i helgene, og så får man reise til steder man aldri har vært før, sier hun.