Tobias Nygård Vibe fra Lødingen har skrevet under for 2. divisjonsklubben Alta IF.
Tobias Nygård Vibe fra Lødingen har skrevet under for 2. divisjonsklubben Alta IF. Foto: Per-Einar Johannessen

Vibe klar for Alta IF

LØDINGEN: Tobias Nygård Vibe fra Lødingen skal resten av 2019-sesongen spille for 2. divisjonsklubben Alta IF.

- Alta spiller moderne fotball med mye "possession", og de har en trener som er veldig på. Litt lik den fotballen Tromsdalen spilte under trener Gaute Helstrup, forteller Tobias Nygård Vibe til blv.no

- Hvorfor falt valget på Alta?

- Jeg var i dialog med flere klubber, men Alta kom med en fin løsning der jeg kan pendle fra Tromsø. Dermed får jeg være en del hjemme med datteren min også. Jeg har bare skrevet kontrakt ut året, så det passer fint for meg.

Flere lokale

I Alta IF blir Vibe lagkamerat med Simon Laugsand fra Sortland som han tidligere han spilt sammen med i både Tromsdalen, Sortland IL og Vesterålen futsal

- Jeg har hatt dialog med Simon helt siden jeg signerte for Helsinki-klubben. Jeg har fått en god del informasjon om hvordan treningene er. Det er viktig for meg at jeg trives med det vi driller inn på treningene, forteller Vibe.

Forventer

Vibe forlot Tromsdalen etter forrige sesong for å spille for Helsinki IFK.I forrige uke ble han løst fra kontrakten i den finske toppklubben.

- Tobias er en spiller som har vist at han kan være en av de beste forsvarerne i Obos-ligaen. Vi forventer at han kommer inn i troppen vår og bidrar til å heve nivået både på trening og i kamp, sier hovedtrener Bryant Lazaro tilAlta IFs Facebook-side.

Vibe tror Alta kan være med å kjempe om opprykk til 1. divisjon i høst.

- Det er en veldig jevn avdeling med direkte opprykk for laget som kommer på førsteplass, og kvalifisering for lag nummer to. Det må være et mål for Alta å kjempe om det.