Vigdis Leinan Olsen kan bli årets ildsjel i Nordland idrettskrets lørdag. Hun er en krumtapp i Grytting IL – her i full sving på et loppemarked.
Vigdis Leinan Olsen kan bli årets ildsjel i Nordland idrettskrets lørdag. Hun er en krumtapp i Grytting IL – her i full sving på et loppemarked. Foto: Egil Blomsø

Vigdis på Grytting kan bli årets ildsjel. Du kan stemme henne fram

Vigdis Leinan Olsen i Grytting IL kan bli årets ildsjel i Nordland.

Det er Nordland idrettskrets som kårer årets ildsjel i kretsen, og ildsjelen herfra blir med i kåringen av årets ildsjel i Norge på idrettsgallaen til våren.

Blant årets kandidater til utmerkelsen i Nordland er Vigdis Leinan Olsen i Grytting IL, skriverVesterålen Online.

Juryen begrunner nominasjonen hennes med at hun står på for et lite idrettslag og er en hoved-drifkraft for at laget har sitt eget lokale, og for at bygda har sin barnehage:

– Vigdis er motoren for at dugnadsjobb blir trivelig! Hun vasker, rydder, tar telefoner, kjører rundt og ordner, stiller opp på møter, følger opp det administrative, hun baker, hun organiserer, hun tilrettelegger for at bygda skal ha et samlingspunkt. Hun er aktiv i å aktivisere eldre, og hun legger til rette for at det skal være enkelt å avholde kafe for bygda en gang i måneden, heter det.

I nominasjonen blir Vigdis Leinan Olsen beskrevet som en positiv og aktiv person, og en motivator og inspirasjon, selv til tross for at helsa skranter litt.

Årets ildsjel i Nordland idrettskrets skal kåres på jubileumsgallaen der kretsen feirer hundreårsjubileum lørdag 2. november.

Men før det kan publikum stemme fram sine kandidater på nett, med torsdag 31. oktober som siste frist.Du kan stemme på kandidatene her!

Det er ikke første gang vesterålinger har markert seg positivt som årets ildsjeler.

Svein Robert Vestå fra Sortland Volleyballklubb ble årets ildsjel i Norge 2017. I 2015 ble Malin Celius Oshaug fra Melbo turnforening årets ildsjel i Nordland idrettskrets.

Hanne Steen og Geir Knudsen fra Øksil var nordnorske kandidater til den nasjonale utmerkelsen tilbake i 2009.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De andre kandidatene til å bli årets ildsjel i Nordland er Ronald Berg fra Narvik Cyckleklubb og Ankenes skiklubb, John Magnus Gjelle fra Svolvær IL og Knausen FK, Ole Morten Wie fra Mo Orienteringsklubb, Kjell Vidar Norheim fra Hattfjelldal IL, Simen Garaas fra Sømna IL og Jan Myhre fra Bodø Bokseklubb.