Klar oppfordring til andværingene: – Lokalbutikken trenger deg nå, sier Brita Erlandsen, programleder i Samskap. Foto: Fredrik Sørensen

Vil berge lokalt næringsliv – lanserer felles nettbutikk for Andøy-bedrifter

ANDØY: Samskap tar grep for å hjelpe Andøy-bedrifter gjennom koronakrisen. I samarbeid med Andøy Næringsforening og Andøy Reiseliv lanserer nå omstillingsorganisasjonen nettbutikk for Andøy-bedrifter.

Korona-epidemien byr på utfordringer for mange. Hjemmekarantener og strenge restriksjoner går hardt ut over småbutikker og andre. I Andøy er særlig reiseliv og varehandel rammet av den pågående korona-epidemien.

– Lokalbutikken trenger deg nå, sier Brita Erlandsen, programleder i Samskap, i ei pressemelding.

– Det vet vi alle. Men når man sitter i karantene eller er redd for å bli smittet, er det vanskelig for mange å gå og handle. Derfor bringer vi nå lokalbutikken til deg, legger hun til.

Det settes nå opp en enkel nettbutikk hvor Andøy-bedrifter får mulighet til å tilby sine produkter og tjenester. På lengre sikt skal det utvikles en fullverdig nettbutikk for Andøy, med nødvendige betalings- og logistikkløsninger.

– Vi hadde oppstartsmøte i dag, og målet er lansering 1. april, forteller Erlandsen.

– Vi er allerede i dialog med flere bedrifter som er veldig positive til initiativet. I denne utfordrende tiden er vi nødt til å være kreative og bidra til å sikre arbeidsplasser og en attraktiv handelsnæring i Andøy, sier Samskap-sjefen.

Omstillingsmidlene til Samskap vil dekke prosjektet, slik at dette ikke blir en utgift for butikkene selv. De som allerede har nettbutikker vil kunne lenke disse opp mot siden, slik at det blir lett for besøkende å finne alt på ett sted. I første versjon vil det også bli tilbudt løsninger på sosiale medier for å bestille via nett og telefon, før en mer helhetlig betalingsløsning kommer på plass etter hvert.

– Varehandelen i Andøy har lenge vært under press på grunn av økt netthandel og en stor nedgang i befolkningen. Korona-epidemien har gjort dette enda vanskeligere, sier Erlandsen.

– Heldigvis er butikkene i Andøy gode på å lage opplevelser slik som Barnas Torgdag på Andenes, Nordmeladagan og Martnad i Risøyhamn i tilknytning til handelsstanden. Etter hvert som vi går tilbake til en mer normal situasjon kan vi også samkjøre dette i en slik «Andøyportal», hvor du både kan handle varer fra Andøybutikker, få informasjon om opplevelser og andre aktiviteter i Andøy, sier Erlandsen.