En fisk som fiskes først og fremst for rogna.
En fisk som fiskes først og fremst for rogna. Foto: Erlend Astad Lorentzen, Havforskningsinstituttet

Vil lokke flere rognkjeks-fiskere i Vesterålen

ØKSNES: Gunnar Klo AS ser gode priser på rognkjeksrogn, men få fiskere. Nå vil de motivere flere til å fiske og levere hos dem.

Fiskeribedriften har invitert fiskere og andre interesserte til en samling i løpet av neste uke. Der har de fått en av rogn-kundene sine til å fortelle om utviklingen i markedet og prisen, og mer til.

– Rognkjeksfisket er stort nord for oss, spesielt i Troms. Det er områder i Vesterålen som er bra for rognkjeksfiske, sier Arne E. Karlsen, daglig leder i Gunnar Klo AS.

– Det er god tilgang i sesongen, og gode priser på rognkjeksrogn på markedet. Da bør vi se på om vi kan få flere til å fiske og levere til oss. I år kjøpte vi rognkjeks fra to båter, og vi ønsker å øke det antallet, sier han.

Rognkjeksfisket foregår etter den vanlige fiskesesongen, i mai-juni ifølge Karlsen. I 2019 ble rognkjeks-sesongen avsluttet 20. juni ifølge Fiskeridirektoratets kjennelse.

– Så vi har god tid på oss. Det vi ønsker nå er å fortelle fiskerne om muligheten, så de kan forberede seg, sier Gunnar Klo-sjefen.

Ifølge Karlsen vil det ikke være behov for noe ekstra utstyr eller ombygging for å produsere mer rognkjeksrogn på Gunnar Klo AS.

– Det vil være positivt for oss, og vi kan betale god pris til fiskerne, sier han.