Vil lokke til seg flere unge innbyggere med nytt skattestunt

Vil tiltrekke seg unge: Ordfører Sture Pedersen jobber med å få senket skatten til alle innbyggere som er under 40 år. Foto: Hilde Jørgensen

Fra før har Bø kommune kuttet i formueskatten for å tiltrekke seg de pengesterke. Nå vil ordfører Sture Pedersen, i følge NRK, gjøre grep for å lokke unge, lovende til kommunen.

– Det vi gjør nå, er å legge til rette for å tiltrekke oss unge folk. Derfor har vi halvert barnehagesatsene, gir tilskudd til fødsler, og har et mål om å senke skatten til alle innbyggere som er under 40, uttaler Pedersen til NRK.

Les også
Sture og Bø må droppe gratis barnehage – men alle får lavere pris

Han kan ikke si noe om hvor raskt kommunen kan innføre skattelette for personer under 40 år, men forteller at det jobbes med saken i partiet.

Willfred Nordlund (Sp) er leder for næringskomiteen på Stortinget, gir ros for kreativiteten, men har ikke stor tro på skattelette for de under 40:

– Jeg ville vurdert å gi bedre tjenester og flere former for økonomisk gulrot til barnefamilier. Det tjener kommunen betydelig mer på, både på kort og lang sikt, grunnet inntektssystemet for norske kommuner, sier Nordlund til NRK.

Les også
Får likevel ikke gratis barnehage – dette blir kommunens gave til nyfødte
Les også
Får fortsette med å lokke rikinger