Vogntog sto på tverra mellom Borkenes og Harstad – flere uhell i nord

TROMS: To vogntog-uhell på én morgen i delfylket. Det ene sperret en velbrukt vei til og fra Kvæfjord i litt over to timer.

Politiet i Troms meldte klokken 08.21 om at et vogntog hadde sklidd delvis ut av veien ved Tennvassåsen. Krysset ligger midtveis på fylkesvei 850 mellom Borkenes og Harstad – og uhellet skapte trafikkproblemer.

– Vogntoget sperrer deler av veien. Flere større kjøretøy skal ha fått stans i bakken, meldte politiet.

Per klokken halv ni var politiet på stedet og dirigerte trafikken i påvente av bilberging. Klokken 09.45 fortalte operasjonsleder Eirik Kileng i Troms-politiet følgende:

– Vi er der fortsatt og dirigerer, mens man venter på bilberger. Sjåføren har selv bestilt bilberger, så vi vet ikke når den er på vei.

Veien klar

Oppdatert: Klokken 10.30 var traileren endelig berget, ifølge Kileng.

– Vi er ferdig på stedet. Traileren ble kontrollert, og dekkene var godkjent, så den fikk kjøre videre, sier operasjonslederen.

Han påpeker at det var glatt på stedet da politiet var der.

Dette er langt fra den eneste utforkjøringen i nord denne fredagen. April har sluttet med skikkelig vintervær, og det har gått ut over flere.

E6

Klokken 09.25 kom politiet med denne meldinga lenger nord i fylket:

– Djupvik, E6: En personbil skal ha blitt presset av veien av et utenlandsk vogntog. Ingen personskader. Vi har stanset det aktuelle vogntoget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Og videre:

– Dekkene på vogntoget var nedslitte. Beslag av førerkort og anmeldelse.

Det finnes flere Djupvik rundt om i Norge. Ei Djupvik langs E6 ligger øst for Tromsø.

På Finnsnes skled en bil av veien på fylkesvei 86 litt senere på formiddagen. Der var bilen påsatt sommerdekk, ifølge politiet, og sak opprettes.

Klokken 11.24 kom meldinga om at to biler hadde kollidert på Finnsnes-siden av Gisundbrua. Ingen personskader, meldte politiet.