Tapet kom mot Oslo Volley der hjemmelag vant et meget spennende oppgjør 3-2, mens Øksil vant 3-0 mot Koll 2.

Trener Hanne Steen innrømmer at det hadde vært gøy om de hadde gått igjennom serien med å vinne alle kampen, men hun synes det er mye mer å glede seg over når hun skal oppsummere årets sesong. Å være nykommer i 1. divisjon og vinne serien med ti poeng foran lag nummer to på tabellen, er sterkt .

Stolt

– Det hadde selvsagt være gøy å vinne alle kampene, men vi kan ikke klage når vi vinner serien så suverent og taper bare én kamp i løpet av sesongen. Det kan også være sunt å kjenne på det å tape kamper.

– Jeg er utrolig stolt over jentene og hva de har prestert. Vi har flere rutinerte spillere som har spilt på et høyt nivå, men vi har også flere unge, fremadstormende spillere som har fått mer erfaring og rutine. De har virkelig vokst i løpet av denne sesongen og tatt nye steg, sier Steen.

Selv om ikke det er tatt en endelig avgjørelse på å søke lisens til eliteserien, ligger det i kortene at de kommer til å gjøre det. Treneren kan fortelle at de er begynt å tenke neste sesong og de vet at det må gjøres noen grep.

Jobber med forsterkninger

– Hvis vi skal klare å stille et lag som kan hevde seg i eliteserien, må vi ha forsterkninger i flere posisjoner. Derfor er vi begynt å sondere terrenget for å se om det er mulig å sikre oss nye spillere som kan styrke laget. Vi bør ha en stall på 14 spillere for å være godt rustet til spill i eliteserien, sier Øksil-treneren.

Nå som serien er avsluttet har hun gitt spillerne fri, slik at de kan senke skuldrene og bruke fritiden på andre ting enn volleyball. Det mener hun kan være sunt etter en lang sesong med kamper og treninger. Det kan trengs før de starter oppkjøringen til en ny sesong, som – etter all sannsynlighet – blir i eliteserien.