Mørklagte veilys på Hadsel strandland.
Mørklagte veilys på Hadsel strandland. Foto: Runar Ramberg

Åpent brev til Trollfjord Kraft | Hva er en muntlig avtale verd?

Hvorfor har ikke Trollfjord Kraft overholdt sin del av avtalen med å vedlikeholde veilysene våre? skriver artikkelforfatterne.

I over 30 år har det eksistert en muntlig avtale mellom Hadselsands befolkning og Trollfjord Kraft (tidl. Hadsel Kommunale Kraftverk) om drift av veilysene på Hadselsand.

Veilysene ble satt opp i 1982 på dugnad av lokalbefolkningen, uten tilskudd fra Hadsel Kommune. Stolpene, lysarmaturene og kablene ble i sin helhet finansiert av innsamlede midler fra Bygdekvinnelaget Start.

Etter noen års drift av veilysene monterte Trollfjord Kraft sin nye lavspentlinje i disse stolpene, mot at de skulle vedlikeholde veilysene våre. Denne avtalen fungerte veldig bra så lenge det var lys i armaturene. I dag står det 47 lysstolper på Hadselsand, men det er kun lys i 20 av dem. Mange av veilysene har vært mørklagt i flere år. Lavspentlinja henger fremdeles i disse stolpene, mens vedlikeholdet av veilysene har uteblitt.

Hvorfor har ikke Trollfjord Kraft overholdt sin del av avtalen med å vedlikeholde veilysene våre? Vi har forståelse for at dagens ledelse kanskje ikke har full innsikt i denne avtalen, men innbyggerne på Hadselsand forventer at Trollfjord Kraft kommer på banen og tar sitt ansvar.

Vi ønsker svar fra Trollfjord Kraft gjennom avisen.

Rolf Hartviksen,

Ellen Greve,

Kjetil Hartviksen,

Karina Siem