Politi og sykepleier Vibeke Ingebrigtsen jobber til daglig på gata i Oslo for å forebygge rus. Denne uka har hun vært på skoler og foreldremøter i Vesterålen for å snakke om rus blant ungdom. Her er hun innom den videregående skolen på Myre.
Politi og sykepleier Vibeke Ingebrigtsen jobber til daglig på gata i Oslo for å forebygge rus. Denne uka har hun vært på skoler og foreldremøter i Vesterålen for å snakke om rus blant ungdom. Her er hun innom den videregående skolen på Myre. Foto: Trond K. Johansen

– Åpne ungdommer på Myre

ØKSNES: Vibeke Ingebrigtsen i politiet var innom den videregående skolen i Øksnes for å snakke om rus og narkotika.

– Jeg opplever at elevene på skolene er åpne og meddelsomme når vi stiller spørsmål om narkotikabruk og tilgang. Det er her som ellers i landet svært lett å få tak i stoff og tilgangen er stor, sier Ingebrigtsen til Bladet Vesterålen.

Hun sier at en stor del av ungdommen sier et klart nei til narkotika, men noen er mer utprøvende enn andre.

– Det er en sterk, men liten, legaliseringsbevegelse i Norge og noen går nok med håp om at det skal bli lovlig med canabis også i Norge. Det er viktig å få ungdom til å forstå at det har negative konsekvenser.

– Å bruke hasj kan gi en kortvarig oppstemthet og rus i forhold til normaltilstanden og dette kan vare en tid, men deretter går opplevelsen drastisk ned og havner langt under normaltilstanden til den som bruker stoffet. En blir stort sett bare nedstemt og har problemer med å komme opp av denne tilstanden, sa hun til elevene på Myre.