Yngve Oshaug (t.v.) og Ole Petter Bergland gleder seg til å få dele ut idrettsprisen for 2019, og trenger nå hjelp fra Bladet Vesterålens lesere for å finne fram til gode kandidater.
Yngve Oshaug (t.v.) og Ole Petter Bergland gleder seg til å få dele ut idrettsprisen for 2019, og trenger nå hjelp fra Bladet Vesterålens lesere for å finne fram til gode kandidater. Foto: Inger Merete Elven

Deler ut idrettspris for sjuende gang: ønsker forslag på kandidater

SORTLAND: Hvem mener du fortjener Sparebank 68° Nords idrettspris for 2019? Juryen tar imot forslag på kandidater til og med 10. november.

Siden prisen ble delt ut i desember i fjor har banken byttet navn, og dermed gjør også prisen det. Den deles som før ut i samarbeid med Bladet Vesterålen, og hver og en av finalistene vil etter hvert bli presentert for leserne.

– Nå i første omgang ønsker vi oss mange gode forslag på kandidater, slik at vi kan velge ut inntil fem finalister, og deretter kåre en vinner, sier lokalbanksjef Yngve Oshaug i Sparebank 68° Nord på Sortland.

Oshaug sitter i juryen sammen med idrettsentusiast Ole Petter Bergland, bosatt i Andøy, og undertegnede journalist Inger Merete Elven.

Kriteriene

Prisen skal gå til en lovende idrettsutøver eller et lag, som har utmerket seg spesielt og som er hjemmehørende i regionen. Enkeltutøvere fra Vesterålen som driver idrett andre steder kan også tildeles prisen.

Lag eller enkeltpersoner som vurderes til prisen må være utøvere av en idrett som er registrert som medlem av Norges Idrettsforbund.

Linnea Solvoll Laupstad ble fjorårets prisvinner, og tok den imot sammen med sin familie.
Linnea Solvoll Laupstad ble fjorårets prisvinner, og tok den imot sammen med sin familie.

Juryen presiserer at man ikke kan nominere trenere, ledere eller klubber. Kun utøvere eller lag innenfor en klubb. Det er kun nødvendig å nominere hver enkelt kandidat én gang.

Dette blir sjuende året på rad at idrettsprisen deles ut. I fjor gikk prisen til Linnea Solvoll Laupstad, fotballspiller og alpinist fra Øksnes. I 2017 var det syklist Magdalene Lind fra Sortland som vant. I 2016 var det volleyballspiller Cecilie Woie fra Øksnes som stakk av med prisen, mens Tromsø IL-spiller Lasse Nilsen fra Andøy vant i 2015. Volleyballspiller Susann Jægtnes Bech fra Sortland fikk prisen i 2014, og Andenes Drill i 2013.

– Ønsker å motivere

– Fjorårsvinner Linnea har fortsatt å levere etter at hun vant prisen, og vist at utmerkelsen absolutt var fortjent. Hun har hatt ei god utvikling innen fotballen, sier Bergland.

– Idrettsprisen henger høyt, og tidligere vinnere har hevdet seg godt på nasjonalt nivå i sine respektive idretter. Prisen ønsker vi skal være med på å motivere og stimulere unge, fremadstormende utøvere til å satse videre, og sette seg litt hårete mål. Og samtidig vise at man som utøver fra Vesterålen har mulighet til å hevde seg på et høyt nivå, sier Oshaug.

Juryen ønsker seg et utvalg av kandidater som kan vise noe av mangfoldet av idrettsmiljøer i regionen. Det tas sikte på å dele ut årets idrettspris i begynnelsen av desember.

Vinneren vil få 50.000 kroner, sammen med blomster, diplom, krystallvase, heder og ære.

Forslå kandidater

Du kan foreslå kandidater til Sparebank 68° Nords idrettspris for 2019 ved å sende navnet på kandidaten og en kort begrunnelse på e-post til sporten@blv.no eller på sms til 92697930. Det kan du gjøre til og med 10. november.