Daniel Kvile og Hålogaland fotballkrets frykter konsekvensene blir store hvis de lokale lagene i 2. divisjon damer og 4. divisjon menn må spille i samme avdeling som lagene i Nordland fotballkrets. (Arkivfoto)
Daniel Kvile og Hålogaland fotballkrets frykter konsekvensene blir store hvis de lokale lagene i 2. divisjon damer og 4. divisjon menn må spille i samme avdeling som lagene i Nordland fotballkrets. (Arkivfoto)

– En katastrofe med sammenslåing

SORTLAND: Hålogaland fotballkrets er sterkt imot forslag om sammenslåing av avdelinger i 2. divisjon damer og 4. divisjon herrer.

Det er nemlig store sjanser for at det på forbundstinget i 2019 kommer forslag om reduksjon av antall avdelinger i begge divisjonene.

– På kvinnesiden kan det skje store endringer med reduksjon av antall lag både i toppserien og 1. divisjon, samt at noen avdelinger i 2. divisjon kan bli slått sammen, blant andre Nordland og Hålogaland, forteller Daniel Kvile, daglig leder av Hålogaland fotballkrets (HFK).

HFK er ikke spesielt begeistret over forslag om sammenslåing med Nordland fotballkrets.

– Vi har prøvd dette før uten å få noen god effekt. Det er store reiseavstander i fylket, og lagene må bruke mye tid og penger på det. Vi ønsker derfor fortsatt ei avdeling for Hålogaland og ei for Nordland der de to beste i hver avdeling møtes om høsten i dobbel serie og der vinneren får spille kvalifisering til 1. divisjon, forteller Kvile.

Tre lag

På herresiden kan det bli endringer i 3. og 4. divisjon. Divisjonsforeningen ønsker at tre lag i stedet for fire skal rykke ned fra 3. divisjon, og at antall avdelinger i 4. divisjon reduseres fra 24 til 18.

Det betyr en sammenslåing av blant andre avdelingene Hålogaland og Nordland, mens det blir ei avdeling både i Troms og Finnmark.

– Det vil være en katastrofe for våre lag hvis avdelingene blir slått sammen. Det blir veldig langt å reise, forteller Kvile.

Fotballkretsen ønsker ingen endringer - hverken i 2. divisjon damer eller 4. divisjon herrer.

Ett alternativ i 4. divisjon kan bli at avdelingene i Hålogaland og Nordland opprettholdes, men at det blir en kvalifisering mot vinnerne av Troms og Finnmark der tre av fire lag rykker opp.

– Hvis vi må ta stilling til to vonder, vil vi nok heller gå for ei kvalifiseringsordning for å kunne opprettholde ei avdeling både i Hålogaland og Nordland. Men vi ønsker primært ordningen som vi har i dag og som også er kvalifiseringsfri, og vil jobbe for det, forteller Kvile.