Stortingsrepresentant Åsunn Lyngedal besøkte Ap-standen på Stokmarknes, representert ved Jacob Normann Jacobsen (t.v.) og ordførerkandidat Åge Rusten.
Stortingsrepresentant Åsunn Lyngedal besøkte Ap-standen på Stokmarknes, representert ved Jacob Normann Jacobsen (t.v.) og ordførerkandidat Åge Rusten. Foto: Idar Ovesen

– Gi oss skolemat!

HADSEL: Hadsel Arbeiderparti mener det er på tide å innføre skolemat i grunnskolen.

– Vi har lyst til å prioritere gratis skolemat, forkynner stortingsrepresentant Åsunn Lyngedal, på besøk hos lokalpartiet i Hadsel.

Det mener både ordførerkandidat Åge Rusten samt partiveteran Jacob Normann Jacobsen er en god sak å fremme foran kommune- og fylkestingsvalget. Ved Ap-standen på torget på Stokmarknes skinner sola, og det er hyggelig at Lyngedal, som kommer fra Narvik og som sitter i finanskomiteen, tar turen innom, synes Rusten og Jacobsen.

Hver kommune står fritt

Selv om ikke Regjeringa vil innføre obligatorisk skolemat i skolen, så står hver kommune fritt til å innføre gratis skolemat, blir det påpekt.

Hva det koster? Lyngedal må undersøke litt, og får kjapt svar via mobiltelefonen.

– 2,34 milliarder per år.

Utjevne

Lyngedal mener gratis skolemat kan være med å utjevne forskjeller i samfunnet, og at det også har et betydelig folkehelseperspektiv i seg. For det er langtfra alle elever som har matpakke med seg på skolen.

– Og for å lære må du få opp blodsukkeret! er budskapet fra Lyngedal og Hadsel Arbeiderparti.