– Vi er fornøyd med å ha tatt opp så mye her i Hadsel, sier Ruben Oddekalv, nestleder i Norges  Miljøvernforbund.
– Vi er fornøyd med å ha tatt opp så mye her i Hadsel, sier Ruben Oddekalv, nestleder i Norges Miljøvernforbund. Foto: Idar Ovesen

Har ryddet 1,7 tonn i Hadsel

HADSEL: – Vi har tatt opp over all forventning her i Hadsel, sier nestleder Ruben Oddekalv i Norges Miljøvernforbund.

Sammen med sine medhjelpere – de er bare tre mann, i tillegg til mannskapet – i Miljøvernforbundet, har Oddekalv de siste to dagene vært i Hadsel med MS Miljødronningen. I påvente av at ny maskinist skulle mønstre på båten, ble det en ekstra dag med rydding onsdag i Hadsel.

– Vi er i området ved Kvalvågen og i vikene rundt, som vi har vært tidligere, for her er så mye, forteller Oddekalv på telefon til Bladet Vesterålen.

21 bigbags

De to første dagene har de bragt vel 1,7 tonn plast/gamle fiskeredskaper til lands på Melbu.

– Det blir 21 store «bigbagger», forklarer miljøvernforkjemperen.

De hadde hjelp av én frivillig, faktisk en kamerat av Ruben – fra Bergen, som tilfeldigvis befant seg i området.

21 slike bigbags utgjør vel 1,7 tonn plast/skrot. Kaptein Kurt Pedersen på MS Miljødronningen i forgrunnen.
21 slike bigbags utgjør vel 1,7 tonn plast/skrot. Kaptein Kurt Pedersen på MS Miljødronningen i forgrunnen. Foto: Idar Ovesen

– Neste gang skal vi prøve å melde litt tidligere når vi er på vei, for da får frivillige større mulighet til å hjelpe til, sier Oddekalv.

Dropper Andenes og Senja

MS Miljødronningen skulle etter planen videre til Andenes og Senja. Det må droppes, da en ble forsinket og måtte vente på maskinist, og da det også er gjort avtaler i Tromsø. Så da bærer det rett fra Melbu torsdag morgen mot Ishavsbyen.

– Vi er fornøyd med å ha tatt opp så mye. Men dette er en jobb som på en måte aldri tar slutt, sier Ruben Oddekalv, fremdeles på tokt etter ting som ikke hører heime i Hadsel-miljøet.