Politiet leter fortsatt etter personer etter utforkjøringen. Foto: Egil Blomsø

To av de fire personene er omkommet, etterforskes som drap og drapsforsøk

NYHETER: Ei sju år gammel jente omkom mandag kveld. Kvinnen i 20-årene døde sent mandag kveld. De andre to jentene er fire og ett år gamle, og er livstruende skadet.

– Det som i går var en undersøkelsessak har endret karakter til straffesak. Vi etterforsker mor for drap og drapsforsøk, sier politistasjonssjef Anita Hermansen i Tromsø, skriver NRK.

Det er etter at politiet mandag ettermiddag fikk melding fra folk i området, og fant etter leting fire personer i sjøen.

Alle de fire er opprinnelig fra Sudan, og med midlertidig oppholdstillatelse i Norge. Far til barna kom til Norge i 2015, og mor kom i 2017 etter søknad om familiegjenforening. Familien er ikke kjent av politiet fra før.

– Det er viktig å få fram at politiet er i en tidlig fase fortsatt. Vi jobber etter flere hypotester. En av disse er at mor kan ha påført døden til et av barna, og påført kritisk helsetilstand for de øvrige barna, sier Hermansen.

Politiet kan ikke utelukke at det er flere involverte, men de har ingen opplysninger om det så langt, orienterte politiet på en pressekonferanse i Tromsø tirsdag.

Faren til de tre jentene har også fått oppfølging av kriseteamet i kommunen. Politiet kjenner ikke til at de har annen familie i Norge. Kommunen bekrefter at den voksne kvinnen som er omkommet hadde tilknytning til kommunens introduksjonsprogram gjennom Flyktningetjenesten.

Klokken 06.00 tirsdag førte luftambulansen de to andre barna til Gardermoen, og de ble fraktet til Rikshospitalet.

Det var like før klokka 17.30 mandag at politiet fikk melding fra folk i området om at det var observert en barnevogn, og at det gikk spor ned til havet. Ved havkanten ble det funnet blant annet støvler. Den første politipatruljen fant personene i sjøen, og det var patruljen på stedet som tok personene, som var livløse, opp av vannet.

Det var ved nordfor Telegrafbukta på sydspissen av Tromsøya, et område som er et rekreasjonssted om sommeren, at redningsaksjonen foregikk. Redningsmannskapet gikk med vann opp til livet i fjæra for å lete. De hadde også en gummibåt med i søket nært land, mens redningsskøyta og Kystvakta lå lenger ut. Et helikopter var også i lufta over stedet.