Noe varmt i koppen, også for Marni, som det ble gjort ekstra stas på under åpninga.
Noe varmt i koppen, også for Marni, som det ble gjort ekstra stas på under åpninga. Foto: Idar Ovesen

– Hurra for Marni

HADSEL: Gapahuken i Tranebærveien på Stokmarknes har fått plattform. Og det er spesielt én person som har æra for det.

Og det er Marni, eller som hun egentlig heter, Maren Irene Breivik. Skjønt, alle kaller henne bare Marni.

– Dagen er endelig kommet. Marni sitt prosjekt er ferdig, innledet Laila Johnsen, avdelingsleder for miljøarbeidertjenesten på Stokmarknes, åpningsfesten, som selvsagt fant sted ute ved gapahuken. Der var både ansatte og brukere festlig til stede, og det ble både bål, pølser, kaffe, kakao og kaker i massevis. Og applaus for Marni og den fine plattformen.

Gapahuken har stått noen år, satt opp av ansatte og brukere i fellesskap. Men uten platting – med bare jordgulv – ble det vanskelig for rullestolbrukere å kunne benytte plassen.

– For alle

– Det var det som var målet mitt, at den skulle være tilgjengelig for alle, sier Marni til Bladet Vesterålen. Og det var spesielt én person hun hadde i tankene; nemlig Børre Arne Johansen, som dessverre ikke hadde anledning til å være med på åpningsfesten.

Marni, som opprinnelig kommer fra Melbu, har jobbet i miljøarbeidertjenesten siden 2000. Det er egentlig litt tilfeldig, forteller hun.

God stemning i gapahuken.
God stemning i gapahuken. Foto: Idar Ovesen

– Jeg søkte på en kontorjobb, men ble så tilbudt å jobbe i tjenesten, og jeg tenkte at jeg kunne jo prøve. Og jeg har trivdes så godt, i alle år.

Mange timer

Nå er hun i ferd med å ta tverrfaglig utdanning, og prosjektet hun har valgt å knytte til denne, er nettopp plattformen.

– Det har gått med mange timer, medgir Marni, som også har hatt god hjelp av øvrige ansatte, brukere og andre med å få plattingen på plass. Og så glemmer hun ikke velvillige sponsorer som Byggtorget, Byggmakker, Steinsvik Hus & Entreprenør og Hadsel Maskin som har vist stor velvilje.

– Det er godt å være ferdig. Nå kan jeg konsentrere meg mer om lesinga, smiler hun, mens stemninga er god rundt bålet på en noe hustrig første novemberdag i Tranebærveien.

Skjønt ferdig og ferdig. Marni hadde egentlig håpet på en noe større platting, men det er rom for utvidelser…