Hugo Jacobsen (Ap) fikk klokken 14.53 torsdag overlevert ordførerkjedet fra partikollega Atle Andersen. Jacobsen er Lødingens 44. ordfører siden kommunen ble opprettet i 1837.
Hugo Jacobsen (Ap) fikk klokken 14.53 torsdag overlevert ordførerkjedet fra partikollega Atle Andersen. Jacobsen er Lødingens 44. ordfører siden kommunen ble opprettet i 1837. Foto: Svein Rist

Jacobsen ordfører i Lødingen

LØDINGEN: Hugo Jacobsen (Ap) ble torsdag valgt til ny ordfører i Lødingen.

Den 49 år gamle lokalpolitikeren blir dermed den 44. ordføreren siden Lødingen ble opprettet som kommune i 1837. Jacobsen kan vise til to perioder i kommunestyret, da som valgt representant for Arbeiderpartiet.

Han overtar stafettpinnen etter partikollega Atle Andersen, som i forkant av høstens kommunevalg takket nei til å stå som førstekandidat på partiets liste.

Sju blanke stemmer

Det formelle forslaget på Hugo Jacobsen var det Kurt L. Olsen (SV) som kom med, da på vegne av samarbeidspartiene Ap/SV/Sp. Opposisjonen valgte å ikke lansere noen motkandidat. Ved voteringen stemte imidlertid sju representanter Frp (3 rep), Høyre (3 rep) og V (1 rep) blankt.

Samme stemmetall ble lagt det da Mia Heimly (Sp) ble valgt til varaordfører. Heimly Lødingen kommunes yngste varaordfører.

Vil jobbe for Lødingen

Hugo Jacobsen takket for tilliten og gjorde det klart at han i kommende periode vil gjøre sitt beste for å utvikle Lødingen kommune.

– Takk til alle som stemte på partiet og meg ved valget. Takk til flertallet i kommunestyret som har valgt meg til ordfører. Jeg har aldri hatt noen drøm om å inneha dette vervet. Jeg har drømt om å kunne hjelpe til i Lødingen slik at alle som har behov for det får det bedre. Å få denne muligheten gjennom å være ordfører gir god motivasjon, innledet Jacobsen.

Dagfinn Olsen (Frp) utfordret Jacobsen til å komme nærmere inn på hva som konkret ligger bak punktene partiene i posisjon har lagt til grunn i samarbeidsplattformen.

Den nyvalgte ordføreren gjorde det klart at en grundig belysning av dette må vente til en annen anledning.

– Vi har fått på plass en god samarbeidsplattform. Økt økonomisk kontroll er ført opp som den viktigste saken å jobbe med. Foreløpig må eiendomsskatten beholdes. Så skal vi prøve å gjøre enda mer for Vestbygda. Sp har i så måte vært med på å sette sitt tydelige avtrykk på samarbeidsplattformen. Videre spørsmål til planene partiene i posisjon har får vi komme tilbake en annen gang, avrundet ordfører Hugo Jacobsen.