Oddmund Finnseths kvartett spilte overbevisende på Fårebygget.
Oddmund Finnseths kvartett spilte overbevisende på Fårebygget. Foto: Atle Trondsen

Jazzstemning på Fårebygget

KVÆFJORD: Bassist og låtskriver Oddmund Finnseth skapte, sammen med sin kvintett, godt humør og høylytt stemning på Fårebygget.

Dette er ikke første gang han opptrer i Kvæfjord. Eldre kvæfjerdinger glemmer ikke så lett jazzkonserten han og hans band holdt på Fram under Eldredagen for et par år siden. Han har også spilt på Fårebygget tidligere, der han synes å trives godt. I tillegg har han turnert store deler av landet og spilt sammen med fremragende, norske jazzmusikere.

– Jeg kommer nok igjen, sa han etter konserten.

God jazzstemning forbindes kanskje med små spillesteder der stemningen ofte blir inspirert av et glass eller to. Men ikke slik på Fårebygget. Her stod kun musikken i sentrum. Alt annet, både tankevirksomhet og prating kunne legges til side, og man kunne bare la jazzrytmene sige inn over seg. Men noe attåt hørte til her likevel, en lett bespisning ble i pausen ordnet av Refsnes Matglede.

Med seg i kvartetten hadde Finnseth Kåre Kolve på saksofon, Ole Erik Ulvin på trommer, elektrisk gitar Rune Nilsen og på trommer Eilif Hallingstad Finnseth.

Konserten ble åpnet av et lokalt sangtalent, Christina Mortensen, som fremførte låten «God bless the Child» på en overbevisende måte. Og så fulgte låtene som perler med en snor, bundet sammen med orienterende og humoristiske kommentarer av Oddmund Finnseth: «Do you know what it means», «Cheesecake», «Body and Soul», «Blowing the Blues away», «Days of Wine and Fingermat», for å nevne noen.

Oddmund Finnseth fremførte jazzrytmer på et høyt nivå.
Oddmund Finnseth fremførte jazzrytmer på et høyt nivå. Foto: Atle Trondsen
Å lytte til Rune Nilsens gitarspill var en opplevelse.
Å lytte til Rune Nilsens gitarspill var en opplevelse. Foto: Atle Trondsen

Selv en amatør kunne slå fast at dette var jazzmusikere i førstedivisjon, fullt på høyde med jazzorkestre i jazzens fødeland. Oddmund Finnseth viste en energi, humør og spilleglede på bass som det bare var å gi seg over for, han var også sang-solist. Kåre Kolve var en fremragende saksofonist. Men også de yngste av musikerne, Ole Erik Olvin på piano og Eilif Hallingstad Finnseth på trommer imponerte. Å spille jazz på gitar krever sin mann, og vel så det. Denne oppgaven løste Rune Nilsen, til de grader.