– Spennende intimkonsert i Nyksund i helga og vi gleder oss.
– Spennende intimkonsert i Nyksund i helga og vi gleder oss.

Jodie & Fredrik i Nyksund

ØKSNES: Nyksund er fortsatt i drift – i helga blir det konsert med Jodie Marie (Wales) og Fredrik William fra Kråkesølv.

– Dette blir en splitkonsert med Jodie Marie (Wales) og Fredrik William Olsen (Kråkesølv) som vi gleder oss veldig til, sier Anders M. Frantzen i Nyksund.

Ved foten av Preseli, i hjertet av Wales, bor Jodie Marie i en liten landsby som bærer navnet Clarbeston. Hun skriver og spiller inn musikken sin i et gammelt kapell som er bygd om til et førsteklasses studio sammen med produsent og samboer Owain Jenkins. Musikken hennes er en blanding av blues, country og soul, og hun henter inspirasjon fra de vakre omgivelsene som omringer hennes hobbit-lignende hjem i Wales.

Fredrik William Olsen kjenner vi kanskje best som gitarist og vokalist i Kråkesølv. I tillegg til fem plater med det folkekjære indiebandet har han gitt ut tre soloplater. I soloprosjektet undersøker Olsen en nærere og mer konkret side av sin låtskriverkunst. Tekstene tar for seg dypt menneskelige tema, og blir bært fram av sofistikerte fingerspill på kassegitar. Klangbildet sender tankene i retning av klassiske singer/songwritere som Beck og Nick Drake, heter det i omtalen av artisten.

– Vi har gledet oss lenge til denne konserten og håper mange har mulighet til å være sammen med oss denne helga, sier Frantzen.