– Vi har mye forskjellig å låne ut, sier Malene Hansen (t.v.) og Benedicte Westerlund på Bua på Stokmarknes.
– Vi har mye forskjellig å låne ut, sier Malene Hansen (t.v.) og Benedicte Westerlund på Bua på Stokmarknes. Foto: Idar Ovesen

– Kom og bruk Bua!

HADSEL: Malene Hansen og Benedicte Westerlund har hatt en rolig oppstart med Bua på Stokmarknes. Altfor rolig.

– Vi har hatt lite trafikk, sier daglig leder Malene Hansen til Bladet Vesterålen.

Bua startet opp 1. oktober, og er et tilbud til alle som har lyst å prøve diverse fritids- og aktivitetsutstyr som sykler, telt, stormkjøkken, kajakk og rulleski. Skjønt nå står vinteren snart for døra, og da blir det både langrennsski, skøyter og snøbrett, kan Malene og Benedicte fortelle.

– Merk deg alle, understreker Hansen, som tror at for eksempel mange har lyst å prøve kajakk, men er usikker på om de skal investere i en.

Selv om trafikken absolutt kunne ha vært større, har flere brukt tilbudet.

– Noen lånte fullt turutstyr, og de var veldig fornøyde da de kom tilbake.

– Folk som har vært innom har blitt overrasket over omfanget og kvaliteten på utstyret vi har til utlåns. Vi håper enda flere får øynene opp for dette fantastiske tilbudet, og at faktisk hvem som helst kan låne når som helst innenfor våre åpningstider.

– Prøv! Kanskje det passer det for deg.

– Her kan du få låne kajakk, prøve den og se om det er noe for deg. Eller kanskje du har lyst å ta deg en tur på fjellet eller i marka for å campe, men så har du ikke telt. Det kan vi ordne.

Barn kan også låne utstyr, men da må foreldrene ha registrert seg.

Vil ha frivillige

Bua har åpent tre dager i uka, og trenger også frivillige til å ta vakter. Så om du er interessert er det bare å melde deg!

– Og husk, absolutt alle kan låne utstyr hos oss, sier Malene og Benedicte, og håper på oppsving i besøket til Bua.