HKH Kronprins Haakon markerer at hytta er offisielt åpnet.
HKH Kronprins Haakon markerer at hytta er offisielt åpnet. Foto: Marius Dalseg Sætre

Kronprinsen åpnet Haakonsbu i dag

KVÆFJORD: Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon foresto offisiell åpning av Den norske Turistforenings (DNT) nye hytte Haakonsbu i Kvæfjord i dag.

Haakonsbu ble opprinnelig bygd i 1990 og fikk navn etter turlags-ildsjel Haakon Rønning. Hytta som nå åpnes er et nybygg i regi av Harstad turlag, som også har bygd om gamle Haakonsbu til  sikringshytte med fire sengeplasser.

Harstad turlag hadde invitert til skitur innover til hytta fra Fiskefjorden ved Tjeldsund. Kjell Søreide i Harstad turlag forteller til Bladet Vesterålen at det var lavt skydekke i området på morgenen, men at man ventet dette skulle lette utover morgenen.

– Meteorologene har meldt at det skal bli lettere.

På spørsmål om risiko og skredfare, forteller Søreide at en skredinstruktør har vært på befaring i området i forkant, og funnet at det er trygt å gå inn slik turfølget legger ruta, topografi og aktuelle snøforhold tatt i betraktning.

I fin fart
I fin fart Foto: Marius Dalseg Sætre/DNT
Sporty Kronprins i flott fjellterreng
Sporty Kronprins i flott fjellterreng Foto: Marius Dalseg Sætre
Turgjengen på åpningsdagen samlet foran Haakonsbu.
Turgjengen på åpningsdagen samlet foran Haakonsbu. Foto: Marius Dalseg Sætre
Haakonsbu med ny hytte (t.h), badstuehytte i midten og den gamle bua med nytt vedskjul (t.v).
Haakonsbu med ny hytte (t.h), badstuehytte i midten og den gamle bua med nytt vedskjul (t.v). Foto: Jørn Arild Thorvaldsen

Det er tre timers tur for turfølget fra Fiskefjord, innover dalene og opp til til hytta i Jonsheimen, der det blir ei offisiell markering ved nybygget.

Se mer om hyttaher!