Johan Dahl, Tim Nygård, Adrian Stenersen og Nicolai Karoliussen Johansen har laget turbokkassen.
Johan Dahl, Tim Nygård, Adrian Stenersen og Nicolai Karoliussen Johansen har laget turbokkassen. Foto: Kari Anne Hansen

Laget ny turkasse

SORTLAND: Ved Durmålskollen i Valfjorden er det kommet opp ny turkasse, laget av flinke Holmstad-elever.

4. og 5. klasse laget kassen i fjor vår, og torsdag var den klar til å henges opp der den forrige hang, og som var ganske medtatt av vær og vind, ifølge lærer Kari Anne Hansen.

Så da tok elevene saken i sin egen hånd, og brukte matematikkunnskap i reint praktisk arbeid.

– Det ble beregninger i mange former, målinger av omkrets og areal. Kassen er laget på sløyden, der det ble saget, pusset og skrudd, og tilslutt ble den malt grønn. Men aller først ble det laget tegning etter mål som de arbeidet etter, forteller Hansen.

– Kassen ble laget litt større enn den som var tidligere, slik at turboka skal få ordentlig plass, og så er den surra med streng rundt treet, forteller hun, og sier at elevene synes det er artig å lære i praksis.

– Jeg synes elevene er kjempeflinke, sier hun.

Kassen ble hengt opp på samme sted som tidligere, og i påsyn av hele mellomtrinnet.
Kassen ble hengt opp på samme sted som tidligere, og i påsyn av hele mellomtrinnet.

– Å lære teori i praksis er framtida, vi gjør mye av det. Mens fire elever arbeidet med kassen, var det fullt på skolekjøkkenet, der de brukte beregning av både gram og kilo samt liter for å lage boller.

Torsdag var hele mellomtrinnet med på turen til Durmålskollen, hvor kassen ble avduket og hengt opp. Så gikk turen ned igjen og med sykkel videre til Lundebrygga, hvor et velfortjent seint augustbad i bra temperatur ventet.