Likfunnet ble gjort i et hus i sentrum av Borkenes.
Likfunnet ble gjort i et hus i sentrum av Borkenes. Foto: Atle Trondsen

Likfunn var foster

KVÆFJORD: Liket som ble funnet i huset på Borkenes torsdag, var liket av et prematurt foster.

Liket er obdusert, og politiet kan bekrefte at det er et prematurt foster. Etterforskningen tyder på at fosteret har vært dødt i flere år, og kan ha ligget gjemt der  like lenge.

– Politiet arbeider blant annet med å kartlegge likets identitet, og vi håper prøver som er sendt til Oslo universitetssykehus for analyse, vil gi oss identiteten.  Det vil fortsatt ta noen dager før vi får svar på analysene, opplyser politistasjonssjef Frank Magne Sletten tirsdag i en pressemelding. 

– Så snart vi har en sikker identitet, et dna, vil vi kunne knytte det til relasjoner.  Politiet jobber nå ut fra hypoteser, om det kan være ei kriminell handling, ei ulykke eller en personlig tragedie, sier Sletten.

Politiet i Harstad fikk torsdag 3.oktober melding om funn av et lik i tilknytning til en bolig i Kvæfjord, og politiet har etterforsket dette som et mistenkelig dødsfall.

Eieren av huset der den døde ble funnet sier at de oppdaget liket under en større renovering av huset, harNRK skrevet. Det skal ha vært huseieren som varslet politiet. Han overtok eneboligen på 1990-tallet og familien har bodd der i mange år.