Ei lita forsamling bøfjerdinger fikk med seg Hilde Johanne Hansen og kveldssang «E du nord» med Brith-Unni Willumsen.
Ei lita forsamling bøfjerdinger fikk med seg Hilde Johanne Hansen og kveldssang «E du nord» med Brith-Unni Willumsen. Foto: Mareno Leonhardsen

Magisk kveld i Friluftsgalleriet

BØ: I sommertemperatur og sol tok Hilde Johanne Hansen oss med på en kveldstur til Vaksøy.

Det var godt om sitteplasser i Friluftsgalleriet denne kvelden, der det var invitert til lesestund med Ingvar Ambjørnsens bok Opp Oridongo som tema, og ellers til sang av Brith-Unni Willumsen, akkompagnert av Olga Anita Seljeseth på piano.

I stedet for å lese tok Hilde Hansen oss med til Vaksøy sammen med bokas Ulf Vågsvik, i undring over hvor forfatteren vil med denne figuren sin, og hva slags kar denne Ulf egentlig er. – En ensom ulv tydeligvis, ankommet øya etter et liv i hovedstaden, og drevet av en frodig fantasi i møte med nytt. Ikke minst får vi høre Ulfs mange resonnement omkring den nederlandske familien De Clerk, som øyas øvrige fastboende håper skal bli et positivt bidrag til samfunnet. Hvordan dette tar i vei, lar forteller Hilde oss ikke vite:

– Det må dere lese sjøl.

Arrangementet er en del av folkehelseuka som nå pågår i Bø, med en rekke arrangement for små og store.

Det hadde drevet tunge regnskyer over bygda utover ettermiddagen, og det var demed ingen selvfølge at det ville friste til utendørs underholdning. Men som ved magi kunne vi nyte kulturen i kveldssol og temperatur – et sted mellom 17 og 19 grader.

Brith-Unni Willumsen sang Bremnes-låta «E du Nord», akkompagnert av Olga Anita Seljeseth.
Brith-Unni Willumsen sang Bremnes-låta «E du Nord», akkompagnert av Olga Anita Seljeseth.