Ved den sorte gryte i Lødingen Vestbygd lages geitosten på tradisjonelt vis. Nå er de smkfulle ostene belønnet med medaljer i landsutstillinga for gardsost 2007.
Ved den sorte gryte i Lødingen Vestbygd lages geitosten på tradisjonelt vis. Nå er de smkfulle ostene belønnet med medaljer i landsutstillinga for gardsost 2007. Foto: Svein Rist

Medaljer til Lødingen-ost

– Utrolig artig, sier Jorun Husjord etter at ”Den sorte gryte” fra Lødingen Vestbygd er tildelt bronsemedaljer for sine geitoster i landskonkurransen for oster.

Jorun Husjord og ”Den sorte gryte” fra Lødingen Vestbygd er tildelt bronsemedaljer for sine geitoster i landskonkurransen for oster.

Landsutstillinga for gardsost 2007 hadde bedømming av påmeldte produkt fredag 5. oktober på Sogn Jord- og Hagebruksskule. 16 dommere hadde en travel dag med smaking og bedømming av til sammen 104 produkter fra hele landet.

Gårdsysteriet «Den sorte gryte» i Lødingen fikk to bronsemedaljer med henholdsvis 108 og 104 poeng. Jorunn Husjord er både glad og overrasket:

– Veldig artig for oss, spesielt siden vi er såpass nye i faget. Da føler vi at vi har truffet blink med smaken på produktene. «Den sorte gryte» går mange fine tilbakemeldinger fra folk som har smakt på ostene våre, men det er godt å få en slik tilbakemelding også fra ekspertisen, sier Husjord til Bladet Vesterålen.

Les mer i Bladet Vesterålen fredag 12. oktober.