Kjersti Løkse oppfordrer eldre til å melde seg på temadagen på Sortland.
Kjersti Løkse oppfordrer eldre til å melde seg på temadagen på Sortland. Foto: Sverre Idar Lakså

– Møt på temadag for eldre

SORTLAND: De som fyller 78 år i år i Sortland bør ikke gå glipp av temadagen som informerer om tilbud og aktiviteter i kommunen, og som har et stort helseperspektiv.

Programmet for dagen inneholder flere foredrag av fagpersoner i Sortland kommune. Foredragene omhandler tema som tilrettelegging i heimen, hverdagsrehabilitering og mestring. Brannsikkerhet i heimen blir også et tema, og kommunens tilbud om fysisk aktivitet blir også tatt opp. Psykisk helse er et annet tema.

– Vi vil skape bevissthet rundt egen helse. Så man bør gå på temadagen for å få informasjon om det og hvordan holde seg frisk lengst mulig. Det er også en mulighet til å få vite hvordan man går fram for å nå de tjenester man trenger. Og så er det en stor mulighet til treffe de som står bak disse tjenestene, sier Kjersti Løkse.

Gratis dag og lunsj

Også i fjor var det en slik fagdag, der tilbakemeldingene var veldig positive.

– De mener de fikk vite mye, så i år ville vi følge opp med en ny temadag. Men det er få påmeldte og vi har derfor utsatt påmeldingsfristen til førstkommende fredag, sier hun.

Løkse minner om at temadagen er gratis, og inkluderer lunsj. Innbydelse er også sendt ut til alle som er eller fyller 78 år i år i Sortland.

– Og de som vil kan ta med en venn eller en nabo, oppfordrer hun.