Per Gunnar Johnsen (53) ble torsdag ansatt som ny rådmann i Lødingen kommune. – Jeg har hatt en flott jobb i Harstad, men har fulgt med på mulighetene som tidligere i år bø seg i Lødingen, sier Johnsen i samtale med Bladet Vesterålen. (Arkiv
Per Gunnar Johnsen (53) ble torsdag ansatt som ny rådmann i Lødingen kommune. – Jeg har hatt en flott jobb i Harstad, men har fulgt med på mulighetene som tidligere i år bø seg i Lødingen, sier Johnsen i samtale med Bladet Vesterålen. (Arkiv Foto: Svein Rist

Ny rådmann i Lødingen

LØDINGEN: Per Gunnar Johnsen (53) ble i torsdagens møte i kommunestyret valgt til ny rådmann i Lødingen.

Det blir dermed gjensyn med en kjenning i administrasjonen. Johnsen var tilsatt som rådmann i Lødingen kommune i perioden mars 2009 til november 2012, da han frivillig valgte å fratre stillinga.

Selve behandlingen av saka, der begrunnelse og vurdering av aktuelle kandidater ble presentert for kommunestyret, ble holdt for lukkede dører. Nyvalgt ordfører Hugo Jacobsen (Ap) gjør i samtale med lokalavisa det klart at vedtaket var enstemmig.

– Har fulgt med Lødingen

Lødingens nye øverste administrative leder kommer fra stillinga som campus-sjef i Harstad. Til Bladet Vesterålen sier Johnsen at han alt har takket ja til jobben som rådmann i Lødingen.

– Det har jeg. Den delen er alt på plass, sier Per Gunnar Johnsen kort tid etter at avgjørelsen i kommunestyret har falt.

– Har du fulgt med hva som har skjedd i Lødingen kommune siden du forlot for snart sju år siden?

– Hele tiden, smeller det kontant fra Johnsen.

– Hvilke utfordringer ser du for deg som de viktigste å gripe fatt i?

– Ser vi et par-tre år frem i tid er det å få kontroll på den økonomiske situasjonen som vil være hovedoppgaven. På lengre sikt må det jobbes med å snu befolkningtrenden. Dette gjennom å skape flere arbeidsplasser i Lødingen, fremholder kommunens nye rådmann Per Gunnar Johnsen.

Johnsen ventes å tiltre stillingen ved årsskiftet.

Det var seks søkere til den ledige jobben. Fire av disse har etter nærmere vurdering vært innkalt til intervju.