Vilde Margrethe Pettersen synes det var veldig artig å gå slakkline. Her får hun god hjelp av Hanne Fredheim og Tina Paasche.
Vilde Margrethe Pettersen synes det var veldig artig å gå slakkline. Her får hun god hjelp av Hanne Fredheim og Tina Paasche. Foto: Bjørnar Hansen

Oppdaget utstyrssentralen

BØ: Aurora Holst og Vilde Margrethe Pettersen fikk prøve slakkline og annet fritidsutstyr, da de var innom utstyrssentralen på åpen dag i Folkehelseuka.

– Vi var forberedt på grilling og leker, men litt dårlig vær gjorde at det ikke ble så mye grilling her, sier folkehelsekoordinator Tina Paasche til Bladet Vesterålen.

– Men vi har har gått på slakkline, prøvd den nye hengekøya– som funker veldig bra med myggnetting og hele pakka. Jentene har fått vite litt om utstyrssentralen som de ikke visste fra før, så det er veldig fint at vi fikk spredd budskapet litt, og at de kan ta det med til sine venner hit, legger hun til.

{{imageLeft}}

Utstyrssentralen vartet opp med kakao, kaffe, te, epler, plommer og masse godt for besøket.

– Hensikten med dagen er at flere får vite at vi finnes, og hva vi kan bidra med, sier Tina Paasche.

Aurora Holst og Vilde Margrethe Pettersen stortrivdes på utstyrssentralen sammen med folkehelsekoordinator Tina Paasche.
Aurora Holst og Vilde Margrethe Pettersen stortrivdes på utstyrssentralen sammen med folkehelsekoordinator Tina Paasche. Foto: Bjørnar Hansen
På bildet ser vi to glade jenter i en oppblåsbar kajakk, Aurora Holst og Vilde Margrethe Pettersen i utstyrssentralen i Servicebygget på Straume.
På bildet ser vi to glade jenter i en oppblåsbar kajakk, Aurora Holst og Vilde Margrethe Pettersen i utstyrssentralen i Servicebygget på Straume. Foto: Bjørnar Hansen

– Folkehelse handler rett og slett om at folk har det bra og gjør mye gøy. Og utstyret her bidrar til det, sier Tina Paasche, og poengterer at man ikke må ha dårlig råd for å komme på utstyrssentralen, bare at man vil prøve noe nytt.

– Målet med folkehelseuka er å synliggjøre de helsefremmende tilbud vi har i kommunen og lokalmiljet, sier Tina Paasche, og legger til at det står flere aktiviteter på programmet gjennom helga.